Helg!

Ja så blev det visst helg igen!

Skönt är det minsann att kunna unna sig lite extra sömn om morgonen då Mattias ju kan ta Elliott när han vill vakna tidigt som han gjorde idag. Klockan sju tyckte han att vi skulle gå upp och då somnade han ändå vid tolv ungefär. Ingen lång natt där inte! Men sen somnade han om vid halv nio och sov en timme till..

Efter att vi fått i oss lite frukost och ammat både en och två gånger kunde vi ge oss iväg mot Bergsjön bara 30 minuter försenade kom vi såväl fram.
Satte ner Elliott i sjalen och så gav vi oss ut på promenaden. Var nog ute i 1,5-2 timmar nånting och gick i många backar. Elliott sov hela tiden i sjalen och verkade väldigt nöjd med det! Och allt gick kanon. Fick varken ont i rygg eller höft så den verkar vara ett väldigt bra köp än sålänge!

När vi kom tillbaka till Amanda och Richard så åt vi pannkakor och satt och pratade ett tag innan vi åkte hemåt igen vid fyra. Svängde in en snabbis på Maxi (där hela Götet var ungefär) och köpte lite lördagsgodis! Hihi, precis som när man var liten. För vi har faktiskt vart duktiga med dieten eller vad man nu ska kalla det. Ingen skräpmat och väldigt lite socker under 2 veckor nu!
Och inte är man särskilt sugen heller kan jag säga. Fast det har nog inte gjort så himla mycket nytta än, men förhoppningsvis så blir det bra i längden..

Igår så var jag ju iväg på svenska mässan på Baby&Barnmässan. Var himla trevligt. Vi var 5 st ur mammagruppen som var där. Mycket barnvagnar men det gick ju bra ändå. Fick även köpt en spillfri nappflaska från Nûby och lite grejer från Lundmyr. Fick även gratis smakprover från Semper och lite olika infoblad och sånt.


Gårdagskvällen spenderades hemma i soffan med familjen och vi tog det väldigt lugnt. Elliott var rätt trött efter dagen på mässan så det var bäst så. Man glömmer liksom ibland att han är såpass liten ändå. Även idag har vi tagit det lugnt här hemma i soffan sedan vi kom hem.

Nu ska jag gå och natta min väldigt trötta son och sen blir det nog kanske nån film eller nåt!

Ha det fint alla sötnosar!

Vår pärla..

Smilfinken vår..

Äta filten..mmm

I fina babysittern!

Elliott hos pappsen..

Finaste skatten i världen=)

Mera bilder!

Ja i vanlig ordning hinner jag inte skriva så mycket för jag måste verkligen gå och sova! Men dagen har iaf vart kanonbra!

Imorgon ska vi ut till kompisarna i Bergsjön och promenera och äta lunch. Ska vara där vid elva så nu gäller det att få sin skönhetssömn så fort det går. Elliott somnade precis så förhoppningsvis så sover han i några timmar!

Håll till godo=)

Myspys

Vår älskade!

sover i mammas säng..

somnade mitt i leken..

Ny mössa och vantar!

Köpte en fin sjal idag på mässan!

Framifrån

Uppifrån

Mysungen somnade så gott så=)

Elliott i buddha positionen i sjalen.. Kanonbra!

Blev visst lite trött, igen..

Pappas keps var visst lite stor=)

Mysmonstret!

Torsdag..

Ja så vart det torsdag och dags för Elliotts första besök hos läkaren på BVC.
Allt såg jättebra ut och Elliott fick massor av beröm för att han var så stark i nacken och med i blicken. Han följde jättebra med blicken och tittade minsann så stort på doktorn. Men han tyckte inte att det var roligt att få en spatel i munnen och efter det var det kört. Har nog aldrig hört han skrika så mycket innan! Men som tur var så var hon färdig efter det så det var bara att ge honom bröstet och trösta så gott det gick.

Läkaren tyckte att han var lite för snabb i hjärtslagen men jag tror (och hon) att det nog berodde på att han hetsat upp sig så mycket när han skrek men hon skulle iaf skicka en remiss till Östra så får dom bestämma om det är någonting värt att kolla upp eller om det är ok. Vi får se helt enkelt. Nästa tid på BVC är iaf 12 mars.

Elliotts mått nu när han är 8 veckor imorgon:
Vikt: 5580 gram
Längd: 59 cm
Huvudomf: 39.1 cm

Så han är minsann inte särskilt liten längre! Växer så att man nästan kan höra hur det knorrar i benen på honom=)
Han har ju dessutom haft en vecka nu då han ätit typ en gång i timmen på dagen och varannan timme på natten och det märks ju på vikten. När vi var där förra gången för en och en halv vecka sedan så vägde han ju bara ca 4,9kg. Så de där amningsmaratonen har ju gett resultat iaf!

Nu på kvällskvisten så har vi vart ute och promenerat i kylan och hälsat på en kompis till oss uppe vid Frölunda Torg. Var ett tag sedan så det var trevligt.

Imorgon ska jag och Elliott ut på nya äventyr, nämligen Baby och Barnmässan på Svenska Mässan. Ska bli riktigt kul, bara hoppas att Elliott också tycker det och inte blir alldeles galen. Både vagnen och bärselen ska iaf med in där..

Nu är det dags för (förhoppningsvis) sista målet innan natten så jag får ta och dra mig!

God natt på er!

Laddar up nya bilder på plutten imorgon!

Uppdatering!

Ja nu har jag nog lite tid till att skriva några rader! Dagarna går så fort och vips så har man inte fått plirat ner nåt på länge länge.

Vi mår iaf mycket bättre från förkylningar och sånt och vi har det himla mysigt här hemma om dagarna! Elliott är verkligen en snäll bebis och vi är så himla lyckliga=)
Fast han känns inte riktigt som en bebis längre.. Växer så det knakar och utvecklas mer och mer för varje dag som går. Nu har han lagt till sig med ett riktigt gnälljud och gör samtidigt en riktig surpuppa min.. Ser väldigt roligt ut och han blir ju inte mindre söt av det=)

Vi har här hemma en GI-mat vecka och det går jättebra. Kände båda två att det var dags att göra någonting åt de skenande matvanorna och vikten ska vi inte ens prata om. Min vikt har ju vart densamma sedan Elliott var typ 2-3 veckor. Har inte gått ner ens ett ynka gram. Snarare gått upp nåt kilo tror jag.
Så nu har vi påbörjat våra nya liv. Ordentlig frukost på morgonen och i tid. Lunch som består av rester ifrån middagen dagen innan och sen så är det ju då GI mat den här veckan. Och det är gott! Trodde ju inte direkt att nyttigt kunde vara så gott direkt=)

Nästa vecka kör vi nog lite blandat. Men det viktigaste är ju ändå motionen. Jag har som mål att gå minst en timme om dagen iaf 5 dagar per vecka. Helst varje dag men det beror ju lite på väder och humör på den lille skiten här hemma. Har iaf vart rätt duktiga med det hittills. Ska införskaffa en stegräknare tror jag. Blir väl lite peppad av det kan jag tänka mig. Man ser ju exakt hur mycket man faktiskt har rört på sig under dagen. 15000 steg om dagen är mitt mål sen!

Idag har vi vart riktigt rörliga och inte vart hemma någonting alls nästan på hela dagen. Först var vi hos min mormor och hälsade på och åt kex och frukt (nyttiga oss) och sedan åkte vi till min kusin och hennes familj och visade upp lille klumpen! De tyckte såklart att han var så fin så=) Stolt blir man då=) Hihi..
Sen var det direkt till Maxi för att handla lite färskvaror som tex mjölk.

Hemma igen så var det bara att börja med maten då klockan redan blivit sex. Lättare sagt än gjort med en liten hemma så vid sju var maten klar. Och då var det ändå inget komplicerat utan bara fisk med potatis och äggsås samt lite stekt svamp. Men gott var det iaf!

Har märkt av ökad mjölkproduktion de senaste dagarna och det märks även på Elliott då han verkar få i sig lite för mycket och har börjat spy efter maten flera gånger om dagen. Inga massor men lite grann och det är ju mer än vad vi är vana vid. Hoppas att det stabiliserar sig igen snart. Har ju fått börja använda sånna där pads till bhn tom.. Tokigt värre=)

Imorgon ska Elliott på sitt första besök hos doktorn på BVC. Hoppas på att få en Godkänd stämpel i rumpan efter det! Ska gå dit och hem så där är nog dagens motion avklarad då det allt är en liten bit att gå..

Nu ska jag återgå till familjen!

Ha det så bra! Kramar

Bildrace!

Då E precis har somnat så hinner jag bara slänga upp bilder just nu. Uppdatering får komma imorgon helt enkelt! Kan iaf säga att förkylningen är över och jag ser fram emot att ha Mattias hemma i 2 dagar då det inte finns något jobb för han att göra innan fredag. Tråkigt för företaget men bra för mig, mer sömn liksom=)

Hoppas ni mår bra allihopa!

Kramar

Sötaste i världen..  Skitungen=)  Pappas grinolle..  Morgontrötta själar..  Mys hos morfar  Snökaoset från i lördags..  Promenad i solskenet!  Badar!  Trötter i soffan..  Vår stjärna..  Nya favoriten är helt klart babygymmet, speciellt nu när jag har kommit på att man kan slå på björnen!  Leker lite till!  Myser med mamma framåt kvällen!

Fin dikt!

Åh en tjej i mammagruppen tipsade om en jättefin dikt som jag minsann lånar lite sådär fräckt=)

Fingrar Och Tår

Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år
Det är knappt jag förstår, en son, han är vår!
En gåva till oss är du min lilla!

Mitt barn i min famn, jag viskar ditt namn,
och plötsligt känns det som om all världen försvann,
som tiden stod still, en son, han finns till!
En livets gåva är du min lilla!

Tänk blodet i mig blev blod ini dig
vandrar genom tider, ådror och märg,
släktled i mig blir släktled i dig
här är du - en av oss,
en ny länk i livets kedja.

Jag lånar dig jag, min skatt, för ett slag,
en stund så kort som vore den ett andetag,
en vindpust av tid är ditt och mitt liv
en livets gåva är du min lilla!

Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år
Det är knappt jag förstår, en son han är vår!
En gåva till oss är du min lilla!

Myser i soffan..

Snabbis!

Ja blir en otroligt kort update för jag har en liten kille här som vill ha sista målet innan natten alldeles strax när han fått en ny blöja om rumpen=)

Har vart ute på äventyr halva dagen och sen vi kom hem har vi inte orkat med så mycket mer. Lillen var helt utslaget så han har sovit hela kvällen men han verkar bra trött ändå!

Ute är det halvt snökaos. Det värsta har nog passerat men jösses vad snö det kan komma bara sådär! Man är ju inte direkt bortskämd med snöoväder såhär långt söderut..

Imorgon blir det nog en slappardag här hemma i lägenheten. Kanske att vi tar oss ut ett tag om det inte är alldeles för kallt!

Nä som sagt dags för matning!

God natt på er i stugorna!

Friday=)

Ja nu är det äntligen helg så att jag kan få lite mer avlastning av Mattias.. Ska bli skönt att ev kunna sova lite längre då Elliott inte sovit så jättebra i veckan. Han har börjat äta mycket oftare så jag antar att han är inne i nån ny fas eller nåt. På dagarna går det max 2 timmar imellan målen och på natten är det max 3 timmar imellan. Lite jobbigt iom att det inte är alltid han somnar direkt efter maten heller. Till detta en förkylning som bara blir värre också.
Som tur är så har jag inte smittat Elliott, bara lite små kråkor som man får suga ut och lite hosta men han är så nöjd ändå=)

Han har verkligen blivit en ny bebis det senaste. Han är så otroligt glad mest hela tiden, pratar och skrattar och ler hela tiden, speciellt om man pratar mycket med honom. Då mår han som absolut bäst vår lille skrutt..

Igår hade vi besök ifrån Skåne. Var mycket trevligt och god mat åt vi. Men efter det var jag så trött att jag nästan somnade sittande i soffan. Och Mattias skulle upp vid 3.45 imorse så det var bara att stå ut och ta Elliott. Men han somnade som tur var vid halv elva så att jag ocksp kunde få sova lite..

Snart kommer lilla Johanna och häslar på oss. Skoj! Iom att hon flyttat till Västerås och också har en liten familj att ta hand om så ses man ju inte så ofta nu..

Nä nu måste jag fixa iordning mig och väcka Elliott!

Kramkram

Bilder från igår:

Myser i soffan..

Under babygymmet gillar jag att ligga. Kollar mycket på mig själv i spegeln!

Badgubben=)

Somnade i babygymmet..

Titta vad jag kan! Så fort man håller mig i händerna så vill jag sätta mig upp=)

Sötnöten=)

Mera Elliott=)

Smile

Smile igen..

Älskade unge..

Sötast i världen=)

Mammas älskling!

Sista bilderna på magen..

Ja jag satt och kollade igenom min gravidmapp och kom på att jag inte lagt upp de sista bilderna på magen så de kommer här, kan meddela att magen var gigantisk! Ser mindre ut än vad den var..

7 timmar innan värkarna startade..

V.42+0

v.42+0  några timmar innan vi åkte in till förlossningen..

Uppdatering!

Ja nu har jag nog några minuter till övers för en uppdatering!

I helgen var vi ju då uppe hos min mamma och pappa i Fjällbacka igen. Himla skönt att komma bort från vardagen lite och få lite extra hjälp med Elliott=)
Helgen bestod mest av mys och avkoppling. Var och hälsade på min farmor och min farbror med fru i Trollhättan på lördagen och fick god mat. Elliott var på ett jättebra humös hela helgen vilket var väldigt skönt! Han sov bra på nätterna och var glad mest hela tiden på dagarna. Kan ju inte bli bättre!

Mattias har vart sjuk i en vecka med en riktigt jobbig förkylning och nu har även jag åkt på den, lagom tills det att han blivit bra igen. Bara hoppas att Elliott slipper bli dålig också. Men tydligen så smittar inte mamman sitt barn så länge hon ammar? Eller?
Han verkar må bra iaf..

Inatt har Mattias vart borta. Han var tvungen att övernatta i Norrköping så Elliott och jag har vart själva och kommer vara det tills sent ikväll.
Så typiskt bara att han hade sin värsta dag och natt på länge igår då. Blev inte mycket sömn inatt och igår var det gnäll typ hela dagen. Så idag är jag inte direkt på topp iom sömnbrist och förkylning samtidigt. Blir ju inte bättre av att jag inte kan vila som jag vill heller. Elliott har börjat sova kasst om dagarna. Många små lurar istället för att sova ett par långa pass så man hinner liksom inte med.
Igår fick jag ta en dusch medans han satt i babysittern och gallskrek. Men jag var ju tvungen. Dessutom äter han typ en gång i timmen om dagarna så det känns mest som om man sitter på röva i soffan.. Lagom kul..
Dagens höjdpunkt är att gå ut på promenad men det blir inget med det sålänge jag mår dåligt. Vill inte riskera att bli ännu sämre..

Nä, nu måste jag försöka få i mig nåt ätbart här så ni får ha det så bra! Slänger upp ett gäng med kort också så att ni har nåt att roa er med!

Kramar


Fina handen.. Sover så gott hemma i soffan.. Sover gott i vagnen.. Elliott hittade visst leksaken vid skötbordet. Väldigt roligt tyckte han=) Vår finaste plutt..
Myser med faster Malin.. Mys med morfar! Däckade av totalt i mammas knä.. Badar med mami och papi hos mormor och morfar! Finaste badpojken i världen=) Ingen kommentar=) Hos mammas farmor.. Sitter bra i soffan med mormor=) Lite surgubbe men söt ändå=)

Bedtime!

Ja här hemma verkar en väldigt trött Elliott ha somnat för natten så jag ska snabba mig för att försöka få lite sömn jag också.
Blev nämligen inte så mycket av den varan inatt. Elliott somnade vid ett eller nåt och var sedan vaken mellan 4-6, 6.30-8 och sen gick vi upp vid tio men vaknade halv tio. Så det vart inte mycket sammanhängande sömn inatt alltså.
Märker att man lätt blir bortskämd iom att han sovit bra varje natt sen han föddes i princip. Sen att man är trött jämt är ju en annan femma=)

Ikväll var vi iaf iväg hos ett par kompisar och blev bjudna på middag! Mycket trevligt sällskap och god mat. Dock så var Elliott lite grinig för han har knappt sovit på hela dagen. Kanske 3-4 timmar sen vi gick upp så han var en liten tröttis!

När vi kom hem åt vi världens godaste semla innan Mattias behövde gå och lägga sig.

Imorgon är det mammgruppsfika med typ 8-9 bebisar och deras mammor såklart så jag ska gå upp i tid och baka kladdkaksmuffins! Smarrigt=) Undrar bara om någon vill ha eller om alla bantar såhär efter graviditeterna=)
Återstår att se!

Slänger upp lite kort också. De första fyra är från när Elliott vände sig om på rygg här i soffan igen. Fick bli i 4 steg för jag har inget videoprogram på datorn, annars hade jag filmat! Ser väldigt roligt ut iaf för han verkligen anstränger sig så han nästan bajsar på sig=)

Se och njut av vår finaste stjärna!

God natt!

Ett..     1

Två..     2

Tre..     3

Fyra!     Tadaaa=)

Myser med pappa i en fin liten koja som pappa har byggt=)

Ja Elliotts hår krullar sig jättefint när det blir lite svettigt, precis som mitt gjorde när jag var liten=)

Bilder=)

Eftersom det inte gick att lägga upp bilder igår så kommer dom här istället!

På väg att somna, rullar med ögonen=)

Och nu har han somnat=)

Leker med mamma..

Myser hos mamma..

Mera mys hos mamma..

Tisdag..

Japp så vart det ytterligare en ny dag!

Inatt sov Elliott som en kung vill jag lova! Trots att han sov nästan hela dagen så somnade han vid tolv och sov sedan tills 5.40 imorse och då vaknade han bara för att Mattias råkade väcka honom när han gick till jobbet..

Sen var han iof vaken fram tills åtta men sen sov vi vidare båda två till tio då han fick mat och så var vi vakna i en timme ungefär. Sen var det ju tänkt att vi skulle gå upp men istället så somnade vi om och sov till kvart i ett!! Fatta att man kände sig lite groggy när man vaknade!

Sen vart det påklädning och matdags och så åkte vi in till stan där vi hälsade på mitt jobb och handlade middag på konsum! Cheferna tyckte det var bra mysigt att vi kom förbi och de fick ju tom hälsa på en glad liten skit som blev väckt av mamma.. Men han somnade om så fort jag lagt honom i vagnen igen..

Är så trött på dessa dumma bussar bara, finns ju knappt plats för barnvagnar och folk har då inget vett att akta på sig när man kommer utan man måste säga till dom att flytta på sig hela tiden när de står eller sitter på barnvagnsplatserna. Inte konstigt att folk hellre tar bilen..

Elliott har iaf vart jättego och glad hela dagen idag. Sovit bra hela dagen och varit riktigt vaken och med när han vart vaken. Skönt! Han utvecklas verkligen fort nu kan jag lova..

Nu ska jag gå och mata en hungrig liten skit som vi hoppas vill sova snart. Imorgon ska Mattias börja jobba vid åtta så inatt har jag lite backup om det behövs=)

Kram på er!

P.S Det går av någon anledning inte att ladda upp bilder idag så det får vänta tills imorgon=)  D.S





Måndag..

Ja det blir inte alltid som man har tänkt sig visade det sig när Mattias chef ringde in honom på jobb vid halv tio imorse. Så han fick åka iväg en timme senare. Någon som hade ramlat i en trailer och slagit sig rätt illa tror jag.

Så jag får strunta i shoppingen idag då han ännu inte kommit hem och sen måste vi ju fixa middag osv.

Har iaf fått städat ordentligt här hemma. Röjt lite bland alla prylar som ligger överallt och dammat och dammsugit! Även fått satt på en maskin tvätt..

Elliott har vart en trött bebis idag och bara sover hela tiden. Rätt tråkigt men samtidigt skönt då jag är rätt trött. Blev inte så mkt sömn trots att jag inte behövde ta matningen inatt. Mattias fick gå upp två gånger.. Först vid fyra och sedan vid åtta eller nåt. INgen koll riktigt, var lite trött. Fick dock gå upp vid åtta för att pumpa brösten. Men idag blev det bara 140ml ur båda. Och sen några timmar senare 40ml till. Men det blir raka vägen in i frysen med den mjölken..

Nån som vet hur länge man kan ha mjölken i frysen innan man måste "använda" den?

Nu ska jag gå och se om min son kanske vill vakna nu=)


Kramkram

Söndag!

Hej!

Ja nu har jag lite tid över för en uppdatering!

Elliott ligger för tillfället i Mattias famn och gapar. Är lite övertrött för tillfället..

Idag har vi inte gjort särskilt mkt mer än att vi vart på middag hos Mattias pappa och hans fru som fyllde år idag. Jättegod mat och smarrig tårta till efterrätt=)
Elliott skötte sig exemplariskt såklart som den mönsterbebis han är=) Hahahaha...
Han har vart en riktig ängel idag faktikst. Det är bara nu de senaste 30 minutrarna som han vart lite gnällig eftersom han är lite trött..

Natten var kanonbra också. Elliott somnade iof inte förrens vid två men sen sov han till 7.40 då Mattias gick upp med honom och sen kunde jag sova vidare till 11.40 då jag vaknade av mig själv för första gången på jag vet inte hur länge. Kunde absolut inte sova mer då även fast jag försökte=)
Fick då även pumpat ut 240ml mjölk så Mattias som är ledig imorgon ska ta denna natten också så att jag får sova lite till! Ska bli så skönt! Fast om lillen bestämmer sig för att vara vaken lika länge idag så ska Mattias sitta uppe med honom. Så kanske man kommer upp lite tidigare imorgon.

Om allt går bra imorgon så ska jag ge mig iväg till Frölunda Torg ENSAM för att få handlat lite kläder. Har nästan ingenting att ta på mig och det jag har börjar jag tröttna rätt rejält på nu. Dags att fräscha upp garderoben lite med andra ord!
Ska även köpa en webkamera så att Elliott kan skype:a med sin mormor och morfar sen!

Nä, dags att återgå till la familia=)

Kramar!

Och förresten så skickar vi massa kramar till familjen Spårell som för tillfället är i Kina för att träffa sin dotter Meja. Imorgon är dagen som de väntat på sålänge! Kramar till er allihopa=)

Bilder kommer här:



Söndagsmys med pappa..

Våran stolthet!

Le mot världen!

Elliott hos Mattias farmor Gun!

Sover gott hos mamma efter maten!

Hemma på soffan har vi nackträning!

Mera träning!

Äntligen ett leende på bild!

Ja idag lyckades jag minsann äntligen fånga ett leende på bild! Observera den fina smilgropen i kinden som han fått från sin far också=)

Skriver ikväll sen!

Vår älskade=)

Lördagsmys..

Ja idag har det vart en dag full av mys och mer ska det bli! Vi har iaf precis kommit hem ifrån en trevlig fika hos Mattias gamle arbetskamrat. Mkt trevligt med snickerstårta och lite te!

Sen så vart vi inne en sväng på Ikea för att köpa den där förbannade ramen som vi behöver men den var slut IGEN!! Har vart där 3 ggr nu och den har vart slut alla gångerna. Så nästa gång tänker jag minsann ringa först..
Sen blev det även lite inköp på Coop inför kvällen och helgen. Lite gotta och lax till middagen imorgon! Gott! Var längesedan vi åt fisk så det är banne mig på tiden..
Sen började Elliott skrika så då var det bara att stressa till kassan och åka hemåt. Han har sovit 3 timmar nu på dagen så vi får väl se hur pigg han är ikväll. Jag andas iaf ut då Mattias ska ta natten=) Fick pumpat ut 125ml imorse också så nu vet jag iaf att mjölken kommer att räcka med råge då jag även har 200ml i frysen..

Ikväll blir det Thaimat och Melodifestivalen på tv.

Vad ska ni hitta på?

Kramar

Snart dags för sängen..

För jag hoppas Elliott har somnat för natten nu. Har vart mycket gnäll och skrik idag och det verkar inte bättre än att han har fått kolik! Läste i min barnbok att det räknas som kolik om barnet skriker minst 3 timmar per dag och minst 3 dagar per vecka och den senaste veckan har han skrikit i mkt mer än 3 tim/dag varje dag.. *suck* jag som hade hoppats på att slippa det där.
MEN sålänge han bara skriker på dagen som det är nu och inte på nätterna så tänker jag inte klaga för mycket. Det kan alltid vara värre..

Idag var vi och åt pizza hemma hos Elliotts farmor, inte det bästa egentligen då jag ska försöka ta tag i vikten nu. Har tänkt gå ner 20kg.. Men så blev det iaf. Och gott var det. Elliott skötte sig rätt hyfsat och var ganska så nöjd när vi var det och det borde han ju vart iom att han skrikit HELA dagen idag.

Och sen direkt efter det så hämtade vi Josse, min syster, på centralen då hon ju ska sova här inatt. Mattias kör henne till tåget imorgon vid halv tio innan han ska åka till Fjärås och lämna tillbaka moppen som vi har ståendes i källarförrådet då barnvagnen knappt får plats pga den. Men jag och Elliott stannar hemma. Orkar inte med att han skriker hela tiden när vi är iväg hos andra..

Jaja nu ska jag krypa ner brevid Mattias i sängen för att försöka få några timmars sömn innan det är dags för matning igen..

God natt och sov så gott=)

På väg ut!

Två trötta själar..

Nu kan han äntligen ha sin fina leoparddräkt!

I babyskyddet sitter man som en riktig prins=)

Äntligen fick jag träffa moster som jag inte sett sedan jag var på BB=)

*kärlek*

Friday=)

Och en helt ok dag. Elliott somnade halv tolv igår! Helt otroligt, har nog hänt typ en gång innan att han somnat innan tolv.. Sen fick han mat ca var tredje timme eller nåt..
Dock kunde ju inte jag somna när han somnade igår så jag är väl lite trött ändå..'

Idag ska vi snart åka till Elliotts farmor och äta middag och mysa lite och ikväll kommer Elliotts moster och hälsar på från Norge. Hon ska sova här innan hon åker till Jönköping imorgon. Bara att hoppas att han är på någorlunda bra humör ikväll då och inte bara skriker.
Men inatt så kan ju iaf Mattias ta honom om det bli för jobbigt, skönt!

Nu är det visst någon som vill ha mat!
Skriver mer ikväll..

Magknip!

Stackars lilla Elliott har fått världens magknip och bara gråter och gråter!! Gissa om det gör ont i hjärtat på mig just nu.. Ingenting förutom att ligga på pappas arm hjälper heller. Han bara fiser hela tiden stackaren..
Och jag börjar få lite smått panik eftersom Mattias snart måste lägga sig eftersom han ska upp och jobba imorgon.

En bra sak är iaf att han BORDE sova bra inatt då han bara har sovit sammanlagt ca 2,5-3 timmar sedan klockan tio imorse. Har vart en riktig vakendag.

Ska försöka ge han lite mer mat nu IFALL det är så att han är hungrig. Är han inte det så lär väl magknipet bli ännu värre=/

Hoppas på en hyfsad natt iaf...

Torsdag..

Tjohej!

Är en riktigt seg dag även idag men den här gången beror det faktiskt inte på vår lille skrutt! Han somnade prick klockan ett inatt och vaknade sedan inte förrens klockan 7! Helt otroligt. Sen somnade han om halv åtta och vi fick sova vidare till halv tio och så gick vi upp tio. Så inatt har man ju faktiskt fått sova. Kanske är därför som jag är så himla trött?
Fick även pumpat ut ytterligare 80ml bröstmjölk imorse så i helgen ska minsann Mattias få ta en nattmatning för mig så att jag kanske kan få sova en HEL natt. Vore isf första gången på många månader för under graviditeten så sov jag väldigt dåligt, speciellt i slutet.

Har iaf hunnit med en långpromenad med vagnen idag och har även fått dammsugit här hemma. Sjukt att det blir smutsigt så himla fort!

Och just nu så står Mattias i köket och steker kyckling som vi ska ha till kycklingsoppa (färdig soppa från Arla). Ska bli gott iaf. Har knappt fått i mig frukost idag då Elliott har vart väldigt mammig och lite smågrinig hela dagen. Men han har väl vart lite trött. Han var vaken mellan 10-14 och sov sen bara den timmen när vi var ute med vagnen. Just nu ligger han brevid mig och fiser=)

Och idag har jag redan hunnit byte 4 bajsblöjor så även det är mycket bättre idag. Blev även en sådan inatt.

Nu måste jag nog hjälpa Mattias med lite dukning och sådär.

Ha det fint!

Jaha..

Så vart skrikandet igång igen minsann.. Förstår inte vad det är för fel på lille gossen men typ varje dag vid den här tiden så skriker han men det är max en timme åt gången = inte kolik.

Gav han ju lite ersättning igår bara för att se om han åt det och så och han bajsade inte på hela dagen idag (brukar vara en sisådär 5-10 blöjor med bajs varje dag) tills nu nyligen då det kom ett redigt lass. Undrar om det var pga ersättningen eller om det är nåt annat?
Pruttat har han gjort iaf men han har fått ta i ordentligt stackaren.

Fick även pumpat ut 80ml mjölk imorse så förhoppningsvis fortsätter det gå så bra så kan jag få sova lite längre på natten mellan lördag och söndag så kan Mattias få mata lillen. Skönt!
Tänk vad lyxigt att få sova mer än 3-4 timmer åt gången=)

Och inte verkar Elliott trött heller så det blir väl en lång natt igen. Jag är så trött så att ögonen går i kors och jag blev tillslut tvungen att ta på mig mina glasögon som jag inte behövt använda på över ett år eftersom allt bara blev suddigt tillslut pga tröttheten.

Nu ska jag försöka göra ett nytt försök att trösta Elliott, vilket inte brukar gå så bra. Bara pappa som hjälper när han är helt hysterisk och han sover..

Återkommer imrogon..

Snart slut på dagen..

Ja så var ytterligare en dag till ända!

Kom hem vid åtta ungefär efter föräldraträffen som gick kanonbra! Elliott var på jättebra humör och satt i sin pappas knä mest hela tiden och var så nöjd och go=) Log åt allt och alla!
Åt två gånger under tiden vi var där och då vart det lite gnäll men det gick fort över.
Visade sig att alla i gruppen hade haft rätt dramatiska och komplicerade förlossningar. Hade liksom väntat mig att det skulle ha gått så fort för alla men inte. Så det var skönt att få prata av sig och höra att man inte är ensam.

Sen så åkte vi mot Maxi där jag fick köpt lite frallor till kvällsmat och lite annat smått som behövdes. Sen hem och matat lillskiten som nu faktiskt sover sen ca 10 minuter. Kanske för natten? Kan ju alltid hoppas.
Ska lägga mig om ett tag och kolla på Dirty Sexy Money som jag absolut inte vill missa. Får väl skylla mig själv om han vaknar sen efter det och inte vill somna om.

Jaja, ni får sova så gott ni som inte är småbarnsföräldrar=)
Kram!

Dagens skörd av bilder:

Mera nackträning

Så stark och fin=)

Dagens dos av pappamys!

Ja idag kom det minsann en hel del snö. Här hade det snöat i typ 30 minuter bara..

En ego bild för en gång skull!

Mera pappamys..

Och förresten glöm det där med att han kanske sover för natten för nu börjar det brötas under täcket här brevid mig=)

Jag har blivit utmanad..

Jag har blivit utmanad av Carolina!

Regler: Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå sedan till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.

Ja gravid i vecka 37 och i min fina klänning=)

Och där gömde sig denna underbara tjockisbild=) Gravid i vecka 37 har jag för mig och på väg ut på fest!
Man saknar nästan den där bulan på magen nu såhär i efterhand. Och samtidigt känns det som om det var evigheter sedan jag faktiskt hade Elliott där inne!

Jag utmanar:

Maria

Annah

Johanna

Sophia

Frida

Kicki


Onsdag!

Japp så vart det mitt i veckan igen (vad fort det går minsann) och vi ska snart åka iväg för att träffa vår gamla föräldragrupp och bebisarna där=) Ska bli kul!

Har verkligen inte gjort mycket här hemma idag. Vi gick inte upp förrens vid halv tolv eftersom det har vart ytterligare en sån där snuttnatt. Fast det var iaf bättre inatt än det vart de senaste 4 nätterna. Han behövde mest lite gos när han vaknade nu på morgonen två gånger sen somnade han om. Skönt!
Har inte ens vart ute idag. Elliott somnade om igen vid halv ett och sov sen till halv fyra! Snacka om trött bebis!

Så när han vaknade var det mat och gos och nu sover han igen (!) på pappas arm till tonerna av hårdrock (inte bra)...
Så det blir kanske ytterligare en sen natt, vi får se..

Kommer några bilder till ikväll sen när vi kommit hem igen!

Ha det bra sålänge=)

Gullunge!

Hoho alldeles nyss så rullade Elliott över från mage till rygg=)

Vår STORA kille!

Vart tar tiden vägen?

Tisdag..

Ja inatt gick det ju faktiskt rätt hyfsat. Elliott somnade för natten vid ett vilket ju är en klar förbättring. Sen vaknade han för mat vid 4.45 och somnade om igen vid strax efter sex igen. Sen vaknade han nästan en gång i timmen för att ha lite mat och snutta så han fick ligga hos mig i sängen då. Bara att ge han bröstet och somna om.
Kom inte upp förrens vid halv tolv ungefär.

Sen så har Elliott vart väldigt mammig idag så vi fick inte på oss kläder förrens vid halv tre ungefär. Och vid tre var det dags för Elliotts lilla lur så då gick jag ut med honom på promenad. Var ute i en och en halv timme i friska luften, så himla skönt!!
Precis när vi kom innanför dörrarna i entrén så vaknade lillskiten så det var en alldeles lagom promenix=)

Nu på kvällen har det vart mycket gnäll och Elliott har nu vart vaken sedan strax efter sex så förhoppningsvis så somnar han för natten tidigt idag. Han verkar rätt trött nu!

Var innen en snabbis på Frölunda Torg på promenaden för att köpa ad-droppar och då smet jag in en snabbis på Polarn o Pyret och fyndade en body och ett par byxor på rean. Superfint. Det ska han få ha på sig på återträffen med vår föräldragrupp imorgon=)

Nu ska jag återgå till skrikmonstret här hemma! Kramar

Nackträning

På väg ut på promenad..

Här låg han och bajsade för fulla muggar=)

Här hemma nu på kvällen..

Nu ler han massor åt oss=)

Mera leende=)

Vår prins!

Hemma igen..

Japp besöket på BVC gick hur bra som helst och det gjorde även bussresan dit! Elliott låg ju och sov precis innan vi skulle åka med vaknade såklart ca 5 minuter innan det var dags att gå. Men så fort han kom ner i vagnen så somnade han om..

På BVC så fick jag väcka honom för vägning och mätning.
Och hör och häpna, vår lille miniskrutt är inte så mini längre!

Vikt: 4738g
Längd: 56cm
Huvudomf: 37,8cm

Han växer så det knakar här!

Efter att vi vart där så gick vi till min barnmorska på MVC som ligger vägg i vägg med BVC. Gick väl sådär, Elliott la världens spya precis när hon skulle hälsa över hela sig själv, mig och golvet! Har aldrig sett han spy så mycket innan. Var nog mellan 1-2dl eller nåt och då överdriver jag inte. Det bara sprutade ur munnen och näsan på honom.. Konstigt.

Sen så gick vi iaf till 421 i Högsbo där jag fick köpt en bröstpump, nappflaska, två par pyjamasar till Elliott på LIndex och lite mat på maxi. Sen gick vi hemåt igen och kom väl innanför dörrarna vid sex ungefär. Perfekt dag med andra ord! Och Elliott har vart så snäll på dagen så det är väl bara att hoppas att det kan hålla i sig ikväll/natt också. JUst nu är han iaf mätt och nöjd i sin babysitter där han pratar med sin pappa!

Just det, fick även bokat in en tid för efterkontroll hos barnmorskan så jag ska dit den 3 mars. Bra att få det gjort. Dock så kanske jag måste dit innan för jag blöder ibland från mina stygn som jag tycker borde ha läkt nu. Det svider rätt bra ibland också. Knasigt.

Testade iaf pumpen lite förut och visst kom det mjölk, inte mycket men iaf så kom det ut lite grann i tratten. Då hade Elliott precis ätit också så jag är allt nöjd och hoppas att det finns bra med mjölk imorgon bitti när jag tänkte att jag skulle pumpa.
Skönt att kunna få lite avlastning på helgerna och få sova en hel natt någon gång ibland. Om han nu vill ta nappflaskan dvs. Hoppas hoppas=)

Nu ska jag återgå till min älskade lilla familj!

Hörs imorgon=)

BVC och Elliott 1 månad=)

Ja nu ska jag alldeles strax väcka Elliott som såklart sover (inte bra) och packa ihop oss för att åka till BVC. Ska ta bussen dit idag eftersom Mattias jobbar. Får väl se hur det går iom att han sover nu..

Tänkte jag uppdaterar mer ikväll sen men jag lägger in korten från helgen nu så ni har nåt att titta på!

Och så gratulerar vi vår solstråle på 1 månadsdagen=) Mamma och pappa älskar dig!

Vår finaste=)

Leende på g..

Nu ler vi för fulla muggar!

Sötungen..



Fjällbacka hamn..

Fjällbacka

Fjällbacka

Fjällbacka

Fjällbacka

Hemma bra..

Ja nu är vi hemma i den trygga vardagen igen...

Både skönt och jobbigt. Jobbigt att behöva lämna Fjällbacka där vi trivs så bra och även min kära familj som jag älskar så mycket. Mamma vi saknar dig och pappa och Daniel redan ska du veta! Hoppas det inte blev alldeles för jobbigt när vi åkte!

Elliott har vart lite upp och ner i helgen så nu får vi se hur det blir inatt när vi kommit hem igen. Just nu ligger han pigg i sin babysitter och har bajsat några lass i blöjan så det är nog strax dags att byta den. Det behövde komma ut för han har vart lite grinig här på kvällen. Men nu är han glad igen! Kan lätt vara uppe hela natten om han ska vara såhär skön=)

Imorgon blir vår lillskit redan en hel månad och jag sitter här och undrar vart tiden tog vägen. Visst är han fortfarande så liten och skör men ändå så stor på något sätt. Han ler mot en när man pratar med honom och han "pratar" tillbaka med all kraft han har i sin lilla kropp. Och så blir han ju bara tjockare och tjockare också=) Vår minibuddha=)

(20 min senare)

Nä nu har jag (förhoppningsvis) precis nattat lillen så det kanske är dags att gå och borsta tänderna och göra sig redo för sängen?

Mer bilder från helgen kommer imorgon! Kramar

Elliott en dag gammal..
Elliott en ynka dag gammal..

Elliott 1 månad gammal..
Elliott (nästan) en hel månad gammal..

RSS 2.0