Helgen som gått..

Ja så var ytterligare en helg över.
Har gått fort, fort men vi har även fått mycket gjort här hemma!

Igår så åkte vi in till stan vid elva för att träffa min mamma och pappa som var på besök över helgen. Gick runt på Haga julmarknad som var lite sisådär i år enligt mig. Sen gick vi runt i vad som kändes som hela stan innan vi till slut åt sen lunch på murveln inne i nordstan. Helt ok, har ju aldrig vart där innan.

På väg hem gick vi förbi hm där jag köpte ett par tofflor som ska med till bb och sedan även till apoteket där vi köpte miniförpackningar med schampo och sånt där samt lite salvor och så till bebisen. Även värktabletter följde med hem. Kan ju vara bra att ha efter förlossningen kan jag tänka mig. Om man nu får ta ipren när man ammar!?

Väl hemma kollade vi på film, åt spaghetti carbonara och bara myste resten av kvällen. Skönt med en lugn kväll hemma!

Idag så har vi vart iväg och köpt nya skor till Mattias då hans hade gått sönder och så var vi hos en kompis på adventsfika. Riktigt mysigt då det var ett tag sedan vi sågs sist. Fick även en jättefin filt till bebisen av dom=)

Efter det åkte vi till Ikea för att köpa lite trådbackar och åkte sen hem och organiserade iordning hela vindsförrådet. Det  såg verkligen ut som hej kom och hjöp mig, men nu är det superfint! Har en hel del kvar att slänga men nu är det iaf iordning och vi har gått igenom alla kartonger och sånt som har stått där sedan vi flyttade in. Vilket ju snart är ett helt år sedan!

Imorgon är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan och sen ska jag in till stan och hälsa på jobbet!

Hörs imorgon med andra ord!

Kramar

Ont!?

Har som hugg/ilningar i underlivet som gör förbannat ont. Hade det hela natten men så försvann det i morse men nu är det på väg tillbaka igen. Vad är detta?

God dag!

Jao folk. Är uttråkad. Mattias väntas hem om cirkus 30 minuter. Skönt att han kommer hem tidigt för en gångs skull!
Han har jobbat halvt ihjäl sig den här veckan. Tror han har gjort en sisådär 15 övertidstimmar eller nåt. Och det känns av när han nästan bara kommer hem, äter middag och sen går och lägger sig igen. Och så samma visa dag efter dag..
Hoppas att nästa vecka blir bättre..
Satt hela kvällen igår och gick igenom hans lönespecar. Som verkligen inte stämde. De senaste 5 månaderna har de missat runt 2000 kr/mån efter skatt. Så nu ska dom ha ett speciellt möte där de ska gå igenom alla tidrapporter. Jag menar det är ju mycket pengar som vi verkligen behöver!

I eftermiddag ska vi åka till ÖB för att kolla om de har några fina julgardiner och lite annat pynt. Vill ha massor av julgrejor iår då jag kommer sakna granen så mycket.. Sen blir det lite mat inhandling inför middagen ikväll som blir spaghetti carbonara. Mattias favorit ju!

Imorgon ska vi mysa runt i stan med mina päron och gå på Haga julmarknad. Ska bli trevligt. Bara att hoppas på att det inte regnar eller så..

Nä, dags att sätta på en maskin tvätt och aktivera katten!

kramar

Bilder!

Ja här kommer lite olika bilder från den senaste veckan! Och ja, jag vet att jag är tjock=)


Utanför vår lägenhet.. Bilden gör inte solnedgången rättvisa men jäklar vad fint det var=) Från 50 års festen i lördags! Världens finaste M=)
Vecka 37+0 Vecka 37+0 Vecka 37+0


Höres imorgon!

Pussar

V.38 (37+0)

Ja så har ytterligare en vecka seglat förbi.. Tiden går så fort så det är inte sant. Trodde att de här veckorna hemma skulle sega sig förbi och att man skulle sitta och räkna timmarna ungefär men så är verkligen inte fallet.
Kan ju även ha att göra med att jag sover bort halv dagarna också=) Men det får vara så nu då jag knappt kan sova om nätterna. Ligger och vrider och vänder på mig hela tiden och obehagligt är det. Sen på morgonen är man väl så utmattad att man slocknar av det. Brukar gå upp runt 11 iaf.. För det mesta=)

Har precis bakat kanelbullar och doften sprider sig så underbart i hela lägenheten. Mattias kommer hem om nån timma och provsmakar..Hihi..


Vecka 38

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.


Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 37+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 3121 gram. *
  •  Bebisen är c:a 49.4 cm. *
  •  Du har klarat av 92% av graviditeten.
  •  Du har 20 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008

Howdy=)

Ja god dagens allihopa!

Vart vaken sen nio idag (inte illa för att vara mig) eftersom jag var tvungen att baka en äpplekaka till dagens lunch som var hemma hos Maria här borta i Högsbo. Mycket trevligt att träffa flickorna som vanligt. Väldigt skönt att ha en grupp människor som man träffar ibland som liksom en själv har samma intressen; graviditeten och bebisar! haha.. För en av tjejerna är det bara 3 dagar kvar och för en annan 9. Sen är det jag som står på tur. Men hur det blir med det återstår ju att se.

Idag är det iaf exakt 3 veckor kvar tills BF..=)

Ska ägna eftermiddagen åt att städa lägenheten som vanligt nu för tiden. Fattar inte vart all skit kommer ifrån!
Sen ska jag slappa i soffan resten av eftermiddagen. Kanske fortsätta packa ner lite grejer i BB-väskan men det går ju fort!

Skriver kanske mer ikväll.. Ciao!

Spännande!

Tror att en del av slemproppen kanske släppte idag. Ett steg på vägen minsann men det behöver ju definitivt inte betyda något särskilt alls. Men hoppas går ju.

Satt hela dagen igår med en massa onda förvärkar och sammandragningar. Blev lite orolig men på kvällen gick det över och idag är det hur lugnt som helst.

PÅ torsdag går jag in i vecka 38 (37+0) och från och med då så räknas bebisen som helt färdig och förlossningen kan sätta igång precis när som helst. Weei! Bra att veta iaf..

Men jag tror ändå inte att det blir någon bebis förrens tidigast julafton. En månad kvar med andra ord och det kan man ju stå ut med=)

Imorgon är det löning och det ska bli väldigt skönt då kyl och frys gapar tomma här hemma och vi har världens inköpslista att ta med till Willy´s imon kväll. SEnare i veckan blir det bullbak och lussekattsbak och sen nästa vecka ska jag göra kakor och knäck! Bra att ha nåt planerat iaf!
Knäck är ett nödvändigt "ont" då vi nog inte kommer åka hem till min mamma och pappa på jul i år. Känns lite långt att åka till Fjällbacka ifall bebis inte har tittat ut då..

Nä nu ska jag gå och sova. Har vart en lång dag!

Och förresten, nu har vi börjat packa BB-väskan! Tihi!

Fredag!

Ja om en dryg timme bär det av in till Scandinavium för att gå på OnStage med Mattias jobb. Först är det välkomstdrink (=vatten för min del) sedan 3 rätters middag signerat Leif Mannerström och ca 22.00 börjar showen med artister som Charlotte Perelli och Babben Larsson. Blir intressant iaf..

Har vart och inhandlat en klänning dagen till ära. Ska även ha den på imorgon då vi ska på jättefest. Är faktiskt en gravidklänning men det skiter jag i. Den sitter perfekt och är jätteskön och snygg så det får gå ändå. Går ju alltid att sälja sen om det skulle vara så.. Trevligt med spets också som ju tydligen ska vara så modernt nu..

Förkylningen är lite bättre men jag är snuvig så aldrig förr. BLir intressant att se om man känner nån smak vid middagen.. We´ll see=)

Hoppas ni alla får en trevlig kväll! Kramar

I nya klänningen v.37 Nya klänningen v.37 Egobild.. Utan blixt.. Jag.. med blixt..

Still sick..

Ja och värre blir det.. Var väldigt längesedan jag åkte på en riktig förkylning så jag hade väl glömt bort hur jobbigt det faktiskt är. Speciellt nu när jag inte ens kan ta en ipren mot huvudvärken. Är allergisk mot paracetamol annars hade jag självklart tagit en alvedon..

Fick iaf åkt till apoteket och köpt nässpray och bafucin som ju iaf lindrar lite grann. Hoppas på att få sova några timmar inatt iaf..

Återkommer nog imorgon ist och hoppas på att jag mår bättre då! Kram på er

Sjukling..

Ja idag är ingen bra dag. Mattias har gått omkring och vart lite småkass de senaste dagarna och inatt bröt det ut på mig också. Har apont i halsen, huvudvärk och det svider i ögonen. Inget vidare kul. Hoppas att jag slipper feber och sådär bara..

Har iaf vart iväg och fikat nu på förmiddagen med en annan grupp gravida tjejer. Alltid lika trevligt även om jag kunde vart lite piggare..

Mattias kommer snart hem fråpn jobbet så då blir det nog till att bara slappa. Kanske skulle fika hos nån kompis till honom men vi får väl se vad som orkas med..

Kanske skriver mer senare om jag orkar och känner mig lite bättre!

God morgon!

Ja vilken härlig dag att vakna upp till. Kolsvart ute, ösregn och halv storm. Så mycket med den planerade promenaden=/

Men varför klaga egentligen? Bara ytterligare en anledning att sitta hemma och vara lat som man ju får nu. Ska försöka få tag på försäkringskassan så att jag kan få ordning på mina jäkla papper därifrån. SEn ska jga tvätta (weei) och sen ska jag nog ta tag i en grej som kära mor tipsade om. LÄgga om alla försäkringar hos ett och samma bolag och sen hoppas på att det blir lite billigare? Får väl se. Lutar åt att det blir folksam iaf.

Vad ska ni göra idag?

Städtanten- det är jag!

Ja det var väldans vad en massa energi jag har idag. Trodde att jag var trött men då ville jag helt plötsligt organisera och städa iordning alla köksskåp och sådant. Så nu har jag gjort det. Plus att jag har gjort köttfärssås på nästan 1,5 kg köttfärs och fryst in. Som sagt en skruv lös kanske?
Men det var iaf jätteskönt att få iordning i alla skåp och lådor och skafferi. Det var rätt stökigt och kaotiskt där. Men nu är jag iaf nöjd för stunden. Snart kommer även sötnosen hem och förgyller min dag så då ska jag bara slappa i soffan med honom.

Imorgon blir det till att tvätta alla bebisgrejor! Ska bli så mysigt så=)

Ha en bra fortsatt kväll!

Monday..

Ja så vart det ytterligare en ny vecka! Tiden bara går och går. Idag är det exakt 30 dagar eller en månad kvar till beräknad förlossning. Känns overkligt men det ska bli så skönt att få sin lilla bebis snart! Vi längtar ju halvt ihjäl oss=)

Imorse var det dags för ett besök hos barnmorskan. Allt såg så bra ut, precis som vanligt.
Jag har lyckats få upp järnvärdet till 122 på bara en vecka (113 innan) så hon var nöjd men jag ska ändå fortsätta att äta dom. Blodtrycket var 125/75 där det legat ungefär hela tiden. Har gått upp ca 12 kg så jag är ändå rätt nöjd. Hon trodde inte att jag skulle gå upp så mycket mer nu såvida jag inte börjar samla på mig mer vätska. Det vill vi ju inte! Bebisens hjärta slog 150 slag/minut, också unegfär som vanligt. Sparkade på apparaten även idag. Och sen fick den hicka när hon klämde och grejade på magen. Dumma barnmorskan=)
H*n ligger fortfarande med huvudet neråt och med kroppen åt höger precis som den gjorde sist. Skönt för nu finns det nästan ingen risk att den vänder sig igen! Det är för trångt!

Ska i veckan försöka inhandla material till att göra en gipsmage. Ska måla och sätta i en ram och ha i bebisrummet sen. Kan vara rätt kul att titta tillbaka på den här tiden sen när man är som allra störst!

Har storstädat idag igen. Känns inte som att man gör så mycket annat. Håller på att tvätta andra maskinen för idag och sen ska en tredje omgång smutsiga kläder in i maskin. Rolig dag va?

Har faktiskt även hunnit med en promenad idag. Inte likt mig men jag vaknade med en massa energi så det gällde ju att passa på. Dessutom var vädret helt fantastiskt idag! Soligt och friskt ute.

Slänger in ett par kort också såhär vid middagsdags!

Ha det fint!


Finast i världen! Världens finast katt låg och sov så gott i handfatet härom natten! Liggandes v.35+4 Magen v.35+4 med kläderna på! v.35+4

Kvällning...

Ja alldeles strax dags att krypa til kojs.. Dagen har gått fort som bara den som vanligt och morgondagen lär inte bli bättre=)

Har vart ute i Gottskär och ätit middag hemma hos Mattias pappa. Det blev fisk och ris. Riktigt smarrigt. Jag älskar fisk!
Sen åkte vi hem och har nu druckit te och myst framför tv:n. Riktigt härligt att bara sätta sig ner och slappa lite.

Bandymatchen gick sådär. De förlorade med 13-2 men ska nog vara nöjda att det inte blev mer då motståndarna var väldigt bra! Blir nog bättre när de har spelat ihop sig lite mer. Nystartat lag ju..

Imorgon är det dags för ett besök hos barnmorskan. Hoppas på att allt ser bra ut och att järnvärdet inte har sjunkit mer. Vill inte ta mer än en tablett om dagen. Magen blir ju helt kass!
Efter det blir det till att åka hem för städ och tvätt dag. Det behövs!

Nä, som sagt. Dags att sova!

Söndagsångest..

Vill inte att helgen ska vara slut redan! Vill ju ha gubben hemma hela tiden så det slipper bli så ensamt. Dock så är nästa vecka fullbokad i stort sett varje dag så den lär väl försvinna snabbare än man kan ana..

Gårdagen tillbringades hemma i stort sett hela dagen. Vi var och klippte oss på dagen och åt en lunch på stan sen så handlade vi med oss lite godsaker och hyrde film innan vi landade hemma i lägenheten.
Blev oxfilé med potatisgratäng och beasås. Och så sallad till såklart=)

Såg på Sex and the City och 21. Båda var helt ok men jag ångrar inte att jag inte såg dom på bio iaf.

Sen så vart det natten och dagen var slut. Rätt sjukt hur det kan gå så fort. Imorgon är det bara 30 dagar kvar till beräknad födelse för vår lilla plutt. Tokigt ju! Och tänk då om h*n skulle få för sig att komma lite tidigare. Då är det ännu mindre dagar kvar. Det där med att gå över tiden är något jag vägrar att tänka på för det vill jag ju inte=)

Om typ 5 minuter ska vi iväg då Mattias ska spela sin första innebandymatch idag. Spännande! Sen ska vi ut till Gottskär till hans pappa och äta middag. Jag hoppas på fisk!

Ha en bra dag alla!

Dagens..

Ja pust och stånk så var man nyss hemkommen igen..=)  Har haft en heldag på stan där jag först var hemma hos Maria i Haga och åt mkt god rysk mat och drack massa te. SEn så vart det direkt vidare till Valand där jag mötte upp Johanna och hennes två pojkar Robin och Ville. Ville var bara så himla söt och man längtar ju inte mindre efter sin egen bebis när man ser alla andras runt omkring. Nu var han ju iof 7 månader och kanske ingen bebis direkt längre men så fin ändå=) Tack för idag flickor iaf!
Sen gick jag in en snabbis på Konsum Avenyn och fick köpte lite grejer till middagen ikväll.
Tänkte göra köttgryta och ugnsstekt minipotatis. Passar bra såhär när det är lite ruggigt och blött ute.
Vart hr vintern genetligen gått och gömt sig? Jag gillar ju snö och kan knappt vänta tills den första kommer och hälsar på=)

Resten av kvällen tillbringas nog hemma i soffan med Mattias. Han jobbar fram till åtta nånting så det blir nog bäst med en lugn kväll. Imorgon ska vi nog gå och klippa oss och sen bara vara hemma. Känner att jag har haft så himla fullt upp den här veckan så det kan behövas lite vila. Stress är ju aldrig bra!

Vad ska ni göra i helgen?

Puss

Bilder kommer här..

Ja jag har ju vart lite snål det senaste med bilder så här kommer ett helt gäng från de senaste veckorna. Har äntligen hittat usb-kabeln ju! Hihi..

Imorgon kommer nog lite till!

God natt och adjö=)




Vår underbara öppna spis. Eldas med spisbränsle=) Adventsstjärnan gjorde sovrummet såå mycket mysigare! Bebisens rum som det är nu. Rörigt! Minis vinterklädsel! Sååå himlans fin=) Minis säng färdigbäddad! Spöket Laban mobil till sängen.. Babyskyddet som vi fick av mor och far. Begagnat men jättebra skick! Skötbordet står färdigladdat och bara väntar på bebisen nu.. Mage vecka 32 mage i vecka 33 liggande vecka 32 Magen i vecka 34, påklädd. Utan kläder Sittandes hemma på soffan blev magen ganska putig iaf=) Vecka 36 V.36 bristningarna börjar komma mer och mer=/ Påklädd i vecka 36 Påklädd i vecka 36   Vår pälsboll Romeo när han har det som skönast=)


Hoppas ni gillar dom *asg*. Tycker iaf att magen borde börja sjunka snart för jag kan snart inte andas=)

Åter..

Ja så har snart hela den här dagen också gått en förbi. Har fått fixat iordning litens garderob idag. Köpte sådana där trådbackar och ställning på Ikea igår och de går perfekt in i ena garderoben här hemma som är till för att hänga grejer i. Ska fota och så när jag har lagt i alla kläder och så.

Sen så har jag satt upp adventsljusstakar i fönsterna. Kunde inte låta bli och det är såå himla mysigt!

Och så till sist så har jag städat sen jag gick upp imorse i stort sett. Helt sjukt hur det kan bli smutsigt och dammigt så fort. Städade senast i måndags..
Är det förresten möjligt att en dammsugare går sönder av att dammpåsen blir för full? för det verkar inte bättre än att våran har gått kaputt. Och till det så kan jag inte hitta kvittot. Har inte ens haft den jäkla dammsugaren i ett år.. Och dyr var den=(

Men men, man ska inte klaga för mycket. Har älsklingen hemma fastän han egentligen skulle vart iväg idag och det är ju inte fy skam. Och så har vi äntligen en fungerande tvättmaskin i hushållet som redan har hunnit användas 5 ggr sedan igår..=) Underlättar verkligen i vardagen.

Imorgon blir det ytterligare en hektisk dag då jag ska fixa med först en kompis som bor i England och sen en annan som bor i Västerås. Får väl se när man är hemma igen.

Sen blir det en lugn helg. Skulle ha åkt ner till Skåne och hälsat på Katja och Lucas men vi har inte fått tag på kattvakt, Mattias ska kanske jobba på lördag och så har han sin första bandymatch på söndag. Inte direkt läge med andra ord. Får väl se om vi hinner ta oss ner innan bebis kommer men som det är nu verkar det rätt kört..

Iaf så ska jag hoppa in i duschen och sen få i mig nån mat. Hoppas ni får en bra kväll! kramar

Torsdag hela veckan=)

God morgon på er sötnosar!

Har hunnit vara vaken en hel timme sedan vår käre fastighets skötare ringde och meddelade att han snart skulle komma och fixa vår toalett som inte spolar ordentligt.

Han är nu här, ringde på när jag satt och skrev här!

Hoppas att han får ordning på det nu iaf så att man kan ha en fungerande toalett. Senare idag hoppas vi på att mattias pappa kan komma hit och fixa lite smågrejer som aldrig blir av.

Får skriva mer senare då katten här hemma verkar vara lite för nyfiken på vad som försiggår inne på toa=)

puss

Vecka 36 (35+0)

Ojojoj vad det drar ihop sig! Om bara 2 veckor så räknas bebis som helt fullgången och skulle egentligen kunna komma precis närsomhelst. Weee..=) Fast vi hoppas såklart att den stannar där inne tills h*n är helt klar och redo för världen här ute!

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.


Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 11-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 35+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 2701 gram. *
  •  Bebisen är c:a 47.5 cm. *
  •  Du har klarat av 88% (eller 247 dagar) av graviditeten.
  •  Du har 33 dagar till förlossningen.
  •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008


Så var det med det=)


V.35 (34+4)

Bättre sent än aldrig=) På torsdag går vi in i vecka 36!


 

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.



 

  • Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 34+5 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 2612 gram. *
  •  Bebisen är c:a 47.1 cm. *
  •  Du har klarat av 87% (eller 244 dagar) av graviditeten.
  •  Du har 36 dagar till förlossningen.
  •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008 
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008

  • Onsdag..

    Ja så blev det visst mitt i veckan. Håller för fullt på att baka tårtbottnar inför sista arbetsdagen på fredag. Blir 3 st olika då vi ju är en del som jobbar. Nästan 20 pers=)

    För er som inte visste så har iaf Försäkringskassan varit så snälla och beviljat mig full havandeskapspenning vilket känns otroligt skönt då jag nästan ställt in mig på att behöva slåss med dom för att få det. Men med ett brev på posten i fredags kom så beskedet att jag får gå hem och slappa innan bebisen kommer! Weei=)

    Finns nog inte ord för hur skönt det ska bli då det har vart riktigt tungt att jobba det senaste trots att jag har kortat ner mina dagar.

    Iaf så går veckorna hur fort som helst nu och det drar verkligen ihop sig. Imorgon går vi in i vecka 35 och det innebär att om förlossningen skulle starta nu så räknas det som en normal förlossning och vi kan åka vart vi vill. Bebis är i stort sett färdigbakad. Bara vikten som ska ökas på lite nu i slutet ju.

    Schemat för de närmsta veckorna är också fullbokat så det kommer säkerligen gå lika fort i slutet som det gjort hela tiden innan. Jag försöker iaf intala mig själv det=) Det gäller ju att ha någonting att se fram emot hela tiden.

    Hela november är fullt med grejer som händer och varenda helg är fullbokad med aktiviteter och händelser. Kanon för mig som gillar att ha fullt upp. Vila kan man ju göra sen den sista veckan eller så. Eller nät man går över tiden och ändå bara kommer sitta hemma och tycka synd om sig själv! hihi.. Tror iaf inte att vår bebis kommer att kika ut innan julafton. Tyvärr..

    Bilder kommer att komma upp inom den närmsta framtiden så håll utkik. Ska sortera upp lite från den sista tiden och så bara. Ska nog bli bra!

    Snart ska vi även iväg på vår sista föräldragrupp. Ska prata om den första tiden hemma idag. Spännande!

    Ha en fin kväll alla söta!

    Ännu en söndag till ända..

    Och veckorna bara går och går. Ber om ursäkt för kasst uppdaterande under veckan. Men det känns ungefär som om jag skrev här senast igår. Konstigt värre.

    Har iaf hänt massor i veckan och i helgen men det tänkte jag att jag skulle skriva om imorgon. För just nu väntar sötnosen på att jag ska krypa ner brevid honom i sängen. Stackaren ska upp 4 imorgon och jobba. Själv är jag ledig.

    Så vi höts helt enkelt imorgon!

    Pussa

    RSS 2.0