Malta dag 5..

Ja inlagget innan var menat att publiceras i sondags men sa vart tydligen inte fallet. Men nu finns det ju dar iaf..
Har har vi det lite sisadar for tillfallet pga irriterad tarm som de sa fint kallar det. Saklart ar det jag som ar drabbad och detta innebar att vi enbart befinner oss pa hotelltaket vid poolen dar eller i narheten av hotellet da jag maste ha snabb tillgang till toalett. Har fatt b\fiberpulver som jag ska dricka morgon och kvall och det ar val bara att hoppas pa att det ska fungera bra om ett par dagar igen. Kul ar det iaf inte. Jag vill ju ligga under ett parasoll pa en strand och ata fruktsallad! haha..

annars sa ar allt bra med oss. Vadret ar helt kanon. Mellan 12 och 15 kan man inte vara i solen for det ar sa jakla varmt. Men jag ar det inte alls knappt pa hela dagen pga graviditeten anda. Har fatt lite skon farg men vi har annu inte brant oss. Solcremen gar at som bara fasen=)

Vi har dessuotm blivit ett gammal pensionarspar som gar och lagger sig vid nio/tio pa kvallen och gar upp vid hlav nio pa morgonen. Man blir sa trott av varmen sa det ar inte klokt.

Magen vaxer pa som den ska och bebisen blir bara mer och mer aktiv dar inne. Igar hade den ett riktigt race hela dagen dar mattias fick massa sparkar och vi kunde se massor utanpa magen att den levde rovare.

Och idag gar vi dessutom in i vecka 25!

Hoppas ni har det bra dar hemma! Mer update om nagra dagar!

Puss och kram


Semesterdags!

Japp nu går jag på semester. Imorgon går planet ifrån Oslo till Malta där vi ska vara i två hela veckor. Läste nyss att det är 27 grader i vattnet och 32 grader i skuggan. Ni blir inte avis va? hihi..

Datorn ska stanna hemma men vad jag vet finns det internet på hotellet så med lite tur kanske det blir ett inlägg eller två under tiden vi är där.

Om inte annat så hörs vi om två veckor!

Kram på er alla=)

Söndag..

Ja så var ytterligare en vecka till ända.. Har gått lika fort som vanligt.

Har haft en riktig slappardag idag. Jag sov ut riktigt ordentligt imorse medans Mattias var uppe vid halv åtta för sitt extra jobb på Pågen. När han kom hem därifrån var han hungrig som en tok så vi tog enjoykupongen och åkte in till Restaurang Da Vinci i Linnéstan och åt typ den bästa pastan någonsin! Såå himla smarrigt!
Skulle tagit en bild för den såg även god ut, men jag hade som vanligt glömt kameran.
Jag tog en pasta som innehöll oxfilé, vitlök, rödvin, tomatsås, parmesan och mazzarellaost. MMM!!

Sen åkte vi till Mio där vi köpte en vas för våra dekorationsblommor och sedan en tur förbi Ica Kvantum i Frölunda där Mattias fick köpt sin jäkla mjölk.. Jag överdriver inte när jag säger att han dricker sjukt mycket!

Sen har vi bara suttit här hemma och slappat oss. Ska snart äta middag bestående av den riktigt fina maten ugnsgratinerade mackor=) haha..

Hoppas ni har haft en lika skön söndag som mig iaf! Kram

Och bebis är fortsatt rörlig till tusen. Skumt. Funderar på om h*n aldrig sover typ?

It´s magical!

Igår kunde vi för första gången se hur det rörde sig utanpå magen när bebis sparkade.. weei!

Snart; kalas!

Ha en fin kväll alla!

Hemma igen!

Finns det egentligen något skönare än att komma hem, sätta sig i lugn och ro och bara andas efter en riktigt stressig och lång arbetsdag?

Skulle inte tro det va?

Har vart lika mycket idag att göra som igår, trots att det har vart opera typ hela dagen på götaplatsen idag. Dessutom har det vart fortsatt soligt trots prognoser om regn i stora mängder. Konstigt. När man vill att det ska regna skiner solen och när man vill ha sol så regnar det. Kanske finns nån där uppe som gillar att jävlas lika mycket som min kära pojkvän?

Iaf så gick dagen hyfsat fort. Hann sitta ner i hela 10 minuter på hela dagen (13-21) för att slänga i mig lite mat bestående av en macka och ett äpple. Riktigt näringsrikt. Ska snart äta lite kvällsmat då jag känner mig lite smått hungrig igen..

Morgondagen ska förhoppningsvis resultera i ett inköp av en tvättmaskin. Måste verkligen skaffa det nu. Jag hatar att behöva boka tvätttid hela jäkla tiden. Kommer ju dessutom att behövas sen i vinter när bebis kommer på besök=)

har förresten sparkats rejält hela kvällen trots att jag inte vart särskilt stillastående=) Tycker om att vi börjar få mer och mer kontakt med den lille skitungen!

Nu är det då dags för lite mys med Mattias och kanske nåt bra på tv?

Ha det så bra alla! Kramar

Vecka 23 (22+1)

Graviditetsvecka 23

Håret kan kännas tjockare eftersom du slutat tappa hår.


Mamma


Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.



Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.

Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln. Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.

Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten  promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.

Upp

Barn


I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.


God morgon världen..

Ja idag så tog jag mig minsann upp ur sängen inna tio! Inte illa. Är så skönt att kunna ha sovmorgon nästan varje dag när kroppen verkligen behöver det som mest!

Blev väckt av ett samtal för att vara helt ärlig och efter det kändes det inte direkt nödvändigt att somna om=)

Sen att Romeo var hur kelig som helst imorse och bara ville ha massor av uppmärksamhet gjorde inte saken sämre.. Älskade katten!

Ska snart ta en dusch och klä på mig för att sen käka lite lunch. Vid ett är det dags att åka till jobbet så det gäller att passa på ju!

Hoppas ni får en helt fantastisk fredag!

Underbara bebis...

Ja det går inte med ord att beskriva hur mycket vi älskar dig och längtar efter dig trots att vi aldrig ens har träffat dig. Tiden går fort men ändå inte riktigt så fort som man hade velat.. Vecka 23 (22+0) idag..

Igår var förresten en riktigt härlig dag. Var på frölunda torg där jag fikade för mig själv (eller ja, med en väldigt vild bebis i magen också förstås), shoppade lite smågrejer. Sen hem och fick tvättat det stora tvättberget. Mys med Mattias på kvällen efter hans träning och på kvällen precis vid läggdags inträffade något riktigt STORT..

Bebis sparkade rakt på Mattias hand! Älsklingens första hälsning ifrån bebisen där inne! Lyckliga som små grisar båda två somnade vi riktigt bra=)

Idag har jag jobbat mest hela dagen och sitter nu här fortfarande uppe i varv efter en mycket hektisk arbetsdag. Är ju Göteborgs kulturkalas för tillfället och kvällen till ära har det spelat en massa hårdrocksband på Götaplatsen (ca 100 m från jobbet) vilket medförde mycket folk! Var helt tok med folk på stan idag. En torsdag liksom. Mest små fjortisar tyckte jag men ändå.. Morgondagen lär bli lika jobbig (14-21) så det gäller att försöka bli trött snart så att jag får lite sömn inatt också!

I helgen ska vi kolla på tvättmaskin(!) och sen på lördag kväll ska vi på myskväll hemma hos svärmor med familj. Ska bli kul!

Maria om du läser, vad sägs om fika på söndag??

Och mamma, se fram emot att ev känna sparkar på fredag=)

Natti natti sötnosar!

Så vart det kvällen igen..

Ja jösses vad fort den här dagen har runnit iväg. Jobbade 11-18 idag. En sån där konstig tid som gör att hela dagen liksom bara försvinner.
Imorse blev jag väckt av grannen som slipade/skarapade väggar eller nåt liknande vid sjutiden. Blev inte lite sur då jag verkligen var så himla trött. Till slut kunde jag somna om  innan alarmet ringde vid halv tio.

Kom hem till middag lagad av älskade M. Korv och makaroner *skratt*. Men man tager vad man får helt enkelt. Snabbdusch och sen fortsatte jag mitt megaröj här hemma.

Har gått igenom alla skåp och garderober och ställen där man liskom bara ställer in saker och hoppas på att det ska försvinna eller nåt. Fick rensat ut hela garderoben och kvar är inte mycket vill jag lova. 2 par byxor och lite toppar och tröjor. Får bli lite höst shopping efter semestern märkte jag iaf=) Fick tom rensat ut bland underkläderna vilket behövdes..

Sen så tog jag en sväng men dammsugarn och lite sådär och helt plötsligt så var klockan halv tio! Helt sinnessjukt...

Imorgon kommer mamma och mormor på besök. Mycket trevligt och efterlängtat. Mormor har dessutom inte sett lägenheten, och vi flyttade in i januari(!). Så det ska nog bli bra. De kommer ju iaf på en bra dag då hela lägenheten är i stort sett kliniskt ren efter 3 dagars städning.

Sen vet jag inte riktigt vad dagen ska bli av men det lär vi väl märka?

Nu ska jag nana kudden och mysa med min väldigt keliga katt!

Nattinatt!

Söndagsångest..

Vill ha mer helg! Dagarna går alldeles för fort och rätt som det är måste man gå till jobbet igen..

Gårdagen var mycket trevlig med god mat och gott sällskap. Kollade på Nyckeln till Frihet som lätt är min favorit film. Typ från slutet av -80 talet men ack så bra!

Gästerna for hem vid elva tiden och då var det hög tid att lägga sig då Mattias skulle upp för att jobba på Pågen idag. Extra pengar till pappaledigheten är det tänkt!

I eftermiddag ska han iväg och spela fotbollsmatch och jag funderar på att följa med. Men det beror på om det slutar regna eller inte. Just nu öser det ner utanför fönster och har nog så gjort sen i natt nån gång.

Så fort M kommer hem ska vi iväg till Backaplan för shopping av bebiskläder. Om vi hittar nåt vill säga..=)

Har haft lite sammandragningar nu på morgonen. Funderar på om det är normalt? Ont gör det ju iaf inte...

Skriver kanske mer ikväll!

Sista dagen på jobb..

Ja iaf på det ordinarie jobbet. Sade ju upp mig för ett par  veckor sedan men då jag ska jobba på Avenyn nästa vecka och veckorna efter det så är det semester, så fick jag sluta tidigare.
Kändes lite konstigt när jag gick därifrån. Det känns liksom inte helt avslutat på något sätt.
Men nästa vecka börjar jag på min nya arbetsplats som känns så mycket skönare, härligare och trevligare så förhoppningsvis så går det bra!

Känns rätt sjukt att tänka på att jag kanske bara ska jobba i drygt två månader till innan jag får gå hemma med HP...

Iaf så har dagen flytit på rätt snabbt. Jobbade 6.30-15.30 och åkte sen direkt hem där jag typ dog i soffan. Tills Mattias kom hem. Då städade vi undan lite och lagade middag som var välbehövlig.

Imorgon ska vi iväg och flänga runt hela dagen. Kolla på babygrejer och fika på stan innan det på kvällen vankas middag med Amanda (mattias gamla arbetskamrat) och hennes kille Rickard. Ska bli trevligt med lite sällskap!

Bebis har även haft hicka idag. Känns ju helt knas i magen men det är så himla mysigt! Allt som har med bebisen att göra är himla mysigt=)

*Kramar*

Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid Mattias och kolla på film!

Ha en bra fredagskväll!

Kvällning..

Ja klockan är inte ens halv nio och jag är redan helt slut! Har varit ännu en lång dag på jobbet med typ igenting att göra så vi har förberett inför imorgon då Way Out West drar igång ordentligt. Ca 24000 biljetter sålda och alla ska de till Slottskogen vilket innebär mycket folk längs med Linnégatan=mycket jobb för oss!
Som tur är jobbar jag bara till tre imorgon och värst lär det vara på kvällarna.

Imorgon är också mitt sista arbetspass på det stället. Nästa vecka börjar jag jobba fullt ut på ett annat ställe. Ska bli så skönt med lite miljöombyte nu efter nästan 2 år på Linné. Ska ju ev bara jobba i ca 3 månader till och jag vill kunna njuta så mycket som möjligt av den tiden och inte ha ångest av att gå till jobbet mer..

Iaf..

Nog tjatat om det. Pannkakorna blev smarriga, riktigt frasiga och tunna. Väldigt sällan som det äts sånt här hemma=)
Har även suttit och gått igenom en massa kort på magen och lägger in lite från hela graviditeten så ska ni allt få se att det har hänt mycket på kort tid. I början hände det ju ingenting ser man ju nu. Men då tyckte jag allt att det växte på bra.. Haha.. Konstigt egentligen men det blir väl så..

Ska i säng senast 21.30 har jag lovat mig själv då det är ännu en tidig morgon tomorrow. Men sen så blir det helg och vi är LEDIGA!

Ha en fin kväll alla!

Och mamma om du läser så vill jag bara säga att jag saknar både dig, pappa, Daniel och Josse väldigt mycket just nu och önskar att ni kunde bo här nere istället!! Älskar er alla!

God natt!

v.6v.8v.12v.15v.17v.18v.22v.22 

Mys!

Ja det var väldans vad det har börjat bubbla och petas i magen. Kan man vara lyckligare? Skulle inte tro det=)
Nu ska det göras pannkakor!

Tuesday afternoon...

Hemma från jobb igen, vart ett tag.

Tog en sväng förbi  Hemköp för att köpa lite mjölk och frukt. Blev massa frukt så ikväll blir det fruktsallad. Gott!
Är det nåt jag har cravings efter så är det just frukt. Tack och lov så är det ju inte särskilt onyttigt iaf=)

Har gått här i en timme eller så och har tråkigt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Funderar på om jag ska sortera lite bland babysakerna som vi har köpt och lägga ner i en låda. Just nu ligger de bara ouppackade i en påse i gästrummet (framtida barnrummet). Men jag vet samtidigt inte om jag orkar. Blir ju bara ännu mer sugen på vintern då ju=)

Så, iaf, vår lilla pälsboll Romeo fick agera fotomodell på fårskinnet, och för ovanlighetens skulle fick jag till ett par riktigt bra bilder. Är ingen vidare fotograf så klaga inte över bildkvalitén.. Det verkar iaf ha gjort honom rätt trött för nu ligger han så fint och sover här bakom datorn.. Sötnosen..

Får väl se vad vi hittar på..
Lägger upp lite kort också, blir roligare så...


Ikväll blir det fruktsallad. Min graviditetsdrog=)Kanelbullefika!En mulen tisdag...Romeo fick agera fotomodell när jag var uttråkad=)Vår fiina katt som snart ska bli


Ha en fin eftermiddag allesammans!

Barnvagnsfeber!

Vi är numera stolta ägare till en Brio Sing -08!

Är så nöjda över valet och speciellt priset då den gått ut på reapris igår (!). Den var inte ens prismärkt ännu. Totalt med liggvagn, chassi, sittvagn, regnskydd och lift gick den på 4400:- vilket ju är mycket mindre än vi trott att vi skulle lägga på vagnen..

Att ägaren av butiken (Nids 4 Kids på Backaplan) hade specialöppet bara för mig och Mattias gör ju inte saken sämre heller! Hihi..

Bilder kommer här och får avsluta dagen då jag ska upp halv sex imorgon bitti och ska sova tidigt idag!

Puss på er=)


Liggdelen och så Romeo som genast blev väldigt nyfiken=) Sittdelen!

Mer regn..

Ja det vill banne mig inte sluta regna idag.. Det fullkomligt öser ner och blåser halv storm ute.
Trots det har jag hunnit med en snabbtur på stada där det inhandlades ett par jeans och en topp. Båda från Mama avdelningen på HM. Helt ok och jeansen är jättesköna!

Blir dock inget abrnvagns kikande idag. Vi tar det till helgen ist.

Blir en sväng ner till Kungsbacka för att hälsa på familjen Arnsmar-Cardell. Längesedan nu ju!

UPDATE: blir visst barnvagnskoll ändå. Change of plans hela tiden. Fick ta Kungsbacka besöket en annan dag. Trist men så kan det gå. Jag deppar inte ändå=)

Slänger upp lite bilder som ni kan roa er med också=)



Ja usch.. Ja värmen gör då inga underverk för mina fossingar inte.. Utan kläder=) Med kläder=) Första riktiga mammatröjan.. Helt Ok för att vara HM..

Oh darling monday...

Ja vilken skön dag att vakna upp till, regnet piskar på fönstret och trädlöven viner i vinden. Skitdag med andra ord.

Har iaf hunnit vara nere på kvarterskrogen och ätit lunch med älsklingen redan. Ska snart in till stan för att kolla på lite byxor till mig då jag har ett enda par som jag kan använda..
Efter det ska vi till Backaplan och kolla på barnvagn och andra bebissaker=) Längta!

Orka med att det är 19 veckor kvar. Nästan så att man hoppas på att lillskiten vill komma tidigare så att man inte behöver vänta så länge. Iaf ett apr veckor tidigare..

Filmen igår var helt ok. Ingen jättesuccé men det funkade som söndagsunderhållning. Skönt att sitta ner och bara vara i några timmar.

Update kommer ikväll!

Jobbsöndag...

Ja, denna helgen var det så dags att jobba. Vart lite bortskämd det senaste med att slippa helgerna, men nämn den saga som varar för evigt=)  Men pga regn så kunde jag gå hem tidigare igår och idag var det relativt lugnt så dagen gick fort. Skönt!

Har numer även gått igenom halva graviditeten vilket känns otroligt skönt. Som någon nämnde någonstans. Innan vecka 21 så var allt bara en enda lång uppförsbacke som aldrig tog slut. Men nu befinner jag mig på toppen och har bara raka vägen nedåt kvar. Alltså den enklaste och snabbaste vägen.. Man kan börja räkna neråt ist dvs.

Iaf så mår både jag och bebisen superbra vilket konstaterades på ett bm-besök i början av veckan. Hjärtat slog hårt och fint och jag hade jättebra värden. Ska dit nästa gång den 8/9. Blir ett litet uppehåll iom att vi åker till Malta och är borta i två veckor den 23 augusti. Tyckte det var onödigt att komma innan det iaf. Så på nästa besök blir det dags att mäta magen också. Ska bli spännande..

Ikväll ska vi iaf gå på bio för första gången på jättelänge. Någon skräckis som hette Barnhemmet. Har hört att den ska vara rätt bra så vi får hoppas det stämmer. Ska bli skönt att bara komma ut lite iaf.

Imorgon tror jag att jag är ledig och ska isf sova ut länge och sen kanske ta och baka nåt. Ska även gå igenom de babyprylar som vi har köpt och packa ner i lådor. Ska ju tvättas och så men det gör vi längre fram!

Är ju snart bara 19 veckor (förhoppningsvis) kvar!

Slänger upp ett par bilder också för er som är nyfikna!

Vår kärleksbebis=) Bebis i magen..

Skriver kanske mer sedan efter bion!

* Puss och kram *


RSS 2.0