Weekend

Japp äntligen är det helg..=)

Ska iväg upp till mor och far i fjällbacka och bara ta det lugnt. Förhoppningsvis iaf. Man vet ju aldrig, kanske är sista gången vi är där själva utan bebis. Vet inte när vi kommer ha tid till att åka upp nästa gång.
Ska iväg på marknad tror jag på lördagen och även ev träffa min kära farmor som bara blir sämre och sämre. Hoppas hon iaf lever tills bebis har kommit. Så att dom får träffas.. Känns så konstigt när ens mor och far föräldrar helt plötsligt inte finns längre. Morfar dog ju för ett par år sedan och det gör ont i hjärtat att veta att vårt barn aldrig kommer att få träffa honom.. Älskade morfar..
Sentimentalt blev det och det var inte riktigt tanken men ibland är det väl bara så. Man tänker för mycket..

Hoppas iaf på att helgen blir skön med mycket mys med familjen. Mattias hämtar upp mig strax efter 4 med lastbilen. Blir enklare så. Bara att svänga ut på motorvägen sen då ju.
Romeo ska bli passad av Mattias arbetskamrat Emil som är väldigt glad i honom. Hoppas att det går bra bara. Han ska ju inte bo här i lägenheten men har iaf lovat att leka mycket med honom när han är här. Bor ju bara typ 5 minuter härifrån iaf=)

Nu är det dags för den helt fantastiska uppgiften att betala räkningar. Kommer nog bli en fattig månad. Jäkla lågkonjunktur=/

Ha det bra sötnosar!

Vecka 33 (32+0)

Ja idag går vi in i vecka 33. Känns ju väldigt bra att tiden fortfarande går fort=)
Lär bli ändring på det när man slutar jobba vilket nog blir snart.
Märker i kroppen att det snart inte går längre. Mår inte bra alls när det blir för mycket på jobbet och jag tror dessutom att jag börjar få foglossning. Inget akut än så länge men man blir ju rätt trött efter en arbetsdag där man stått upp i 6-8 timmar nonstop.
Ska ringa FK imorgon och tjata om besked angående HP. Om inte annat så får vi hoppas på sjukskrivning.
Jobba är iaf helt kört snart. Kan ju knappt gå upp för trapporna eller röra på mig utan att få sammandragningar på jobbet. Och de börjar kännas väldigt mycket nu.. Otäckt!

Här kommer iaf info om vecka 33=)


Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.


Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.



Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 32+1 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 2090 gram. *
  •  Bebisen är c:a 44.3 cm. *
  •  Du har klarat av 80% av graviditeten.
  •  Du har 54 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008


 
Som ni ser så är det bara 20% kvar eller om man vill 1/5!       Vi längtar efter dig bebis <3


Fin dikt...

Hittade den här underbara dikten på någon blogg någonstans och kände att jag bara måste dela med mig. Det är ju såhär man känner. Mattias är verkligen mitt allt här på jorden och snart är vi 3..=)
Bullarna ska snart in i ugnen och jag kan knappt vänta! Nybakta kanelbullar är ju verkligen det godaste som finns!


Jag bär ditt hjärta med mig
Jag bär det i mitt hjärta
Jag är aldrig utan det
Överallt jag går, går du, min kära
Och det enda som jag har gjort själv
är det du gör, min älskling
Jag är inte rädd för tillit
Du är min tillit, min älskling
Jag vill inte ha någon värld, vacker
För du är min värld, min sanna
Här är den djupaste hemligheten
ingen känner till
Här är rötternas rot
Knopparnas knopp
Himlens himmel
Det som vi kallar livet
Som växer sig högre än någon kan hoppas
Något vårt sinne kan gömma
Det är ett under som håller stjärnornas isär
Jag bär ditt hjärta
Jag bär det i mitt hjärta

Känsligt..

Har börjat gråta för allt och inget helt plötsligt. Undrar vad det beror på. Har alltid vart känslig i mig själv men såhär illa brukar det inte vara.
Kan börja lipa bara av att tänka på att jag snart ska få en bebis.'
Helt knas enligt mig. Fast det kanske ska vara så?

Mår lite småkasst för tillfället och är sjukskriven från jobbet. Hoppas på att kunna jobba imorgon iaf. Tråkigt att bara sitta hemma ju och det lär bli nog med sådant rätt snart.

Nu ska jag iaf baka kanelbullar och hoppas på att det kanske piggar upp mig lite=)

Kram på er..

Vecka 32 (31+1)

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.


Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.











Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 31+1 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 1920 gram. *
  •  Bebisen är c:a 43.3 cm. *
  •  Du har klarat av 78% av graviditeten.
  •  Du har 60 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008


Är ledsen för dåligt med bilder och så det sista.Beror på att jag inte kan hitta min usb-kabel till kameran. Ska fortsätta leta ihjäl mig och om inte annat köpa en ny. Tycker inte heller att det är roligt utan bilder=)

Ta hand om er!




Vecka 31

Bättre sent än aldrig, men här kommer en liten update om graviditeten som bara verkar flyga förbi!



Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.


Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hickaimage

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.


Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänka på att bebehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 30+3 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 1752 gram. *
  •  Bebisen är c:a 42.2 cm. *
  •  Du har klarat av 76% av graviditeten.
  •  Du har 66 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008

* Siffrorna avser genomsnittsbebisen och bygger på medelvärden för ett stort antal undersökta Svenska foster. Ref: Lagercrantz, H. (2003).



Annars mår vi bra alla 3. Blir inte så mycket updates då jag inte riktigt har ork eller så mycket att skriva om. Vi går mest bara och väntar. Men jag ska iaf försöka bättra mig lite=)
Bebis sparkar mest hela dagarna och försöker nästan ta sig ut som det känns. Men man märker att det börjar bli trångt då h*n rör sig på ett annorlunda sätt och man känner mer hela rörelser och kroppsdelar genom magen.. Såå mysigt men konstigt.. hihi..

Och för varje dag som går kommer vi närmre vårt mål och vårt efterlängtade barn. Nära nu ju. bara 66 dagar om ju inte är någonting. (För jag kommer inte gå över tiden, det har jag bestämt minsann).

Och kärleken till Mattias växer mer och mer för varje dag som går. Helt otroligt att jag har honom i mitt liv efter allt vi gått igenom. Vi var helt enkelt menade för varandra. Och vem vet, snart blir det kanske bröllop? hihi..

Nattinatt på er allihopa!

Hickups..

Ja bebisen har hicka flera gånger om dagen. Börjar fundera på om det är normalt? Får fråga bm på torsdag då vi ska dit på den månatliga kollen. Har även börjat få som en ilande smärta i underlivet till och från under dagarna. Får fråga om det också. Annars är allt som vanligt och dagarna bara springer förbi. Bara 2 månader och 12 dagar kvar till BF idag=) Och det kommer gå fort. Om jag får beviljad Hp så kan jag gå hem om bara en månad. Fast jag hoppas såklart att kunna jobba så länge som möjligt då jag får krupp av att sitta hemma för mycket. Tror dessutom att tiden skulle gå mycket långsammare om man bara satt hemma och väntade på bebisen.. Nä jobba det vill jag allt göra så länge som möjligt=)
Har så även gjort idag. Den vanliga tiden 8-16. Rätt lagom att göra så det var skönt och rätt som det var så var det dags att gå hem.

Mattias är iväg och har löpträning med fotbollen. Det är ju serieavslutning på lördag och då gäller det att dom är i form. Om dom vinner den matchen så vinner dom hela serien. Klart är iaf att de kommer att gå upp isexan till nästa år. Inte illa efter att ha legat sist i sjuan förra året=) Tänk vad en gammal IFK spelare kan åstadkomma.. Haha..

Känns lite ensamt här hemma men som tur är så har jag ju lilla Romeo att krama om när det blir för tråkigt. Sitter här och kollar på alla babysaker som vi äntligen fått iordning på. Har monterat ihop skötbordet och packat upp alla grejer till det. Så har vi satt in babysängen i sovrummet och dessutom provbäddat=) Allt ska ju tvättas sen så vi ville mest se hur det såg ut. Blir sååå himla fint!

Nä nu ska jag försöka ta mig till duschen och sen hoppa i säng för att kolla lite på tv innan jag ska sova!

Kram på er alla!

OOps..

Så hade visst en hel vecka gått sen sista uppdateringen. Jag skäms..=/
Har haft fullt upp hela veckan med jobb, fix hemma och mys med älsklingen. Sånt får prioriteras nu såhär ca 2 månader innan guldklimpen anländer..

Har fått fixat ny tv till sovrummet i veckan. Så skönt! Har ju haft en tv i gästrummet men då det ska omvandlas till barnrum så åker den gamla bildrörs tvn ut och då passade vi på att köpa en ny!
Har även städat igenom alla skåp och garderober i veckan. Känns skönt att det grövre jobbet är gjort då jag inte tror att man orkar med det i slutet.

Kan inte riktigt fatta att det snart bara är 2 månader kvar till bebis.. Men det ska bli så himla roligt och skönt när dagen D kommer! Har drömt en massa de senaste nätterna och barnfödslar och bebisar så det märks på flera sätt att tiden går fort=)

Sitter för tillfället och lyssnar på musim vid datorn då vi 'ven införskaffat nya högtalare till datorn. Och det är så skönt med bra musik och bra ljud framförallt!

I helgen kommer även min lillebror på besök. Kommer imorgon förmiddag så då blir det shoppingtur för herrarna på stan och sen på kvällen ska vi på restaurang och bio och sen får vi väl se om dom kanske vill ta nån öl på stan eller så också.. Man vet aldrig.

Kul ska det iaf bli. Är inte ofta men träffar brodern längre då han fortfarande bor hemma hos mamma och pappa i Fjällbacka..

Nu ska jag krypa ner brevid älsklingen i soffan igen och kolla på film!

Ha en trevlig helg ifall vi nu inte hörs!

Kram Emily

RSS 2.0