Nytt år..

Ja så var det alldeles snart 2009. Ett helt nytt år som kommer att bjuda oss på en hel del roliga och nya upplevelser. Vi ska ju först och främst bli föräldrar men året bjuder även på en himlans massa annat roligt. Vad kommer ni ju att få veta allt eftersom..

Detta året har även det bjudit på en hel del roliga och mindre roliga upplevelser. Jag tänker inte göra som alla andra och dra alla historier för en hel del grejer är ju faktiskt väldigt privat. Men dagen då vi fick plus på stickan och fick reda på att vi skulle få barn, den 7e april, var nog en av de största dagarna i mitt liv. Så efterlängtat men ändå så nervöst och stort på nåt sätt. Man känner sig så fruktansvärt utvald!
Även resan till Malta som vi gjorde var helt fantastisk och kommer vara någonting att minnas i många år framöver!

Nu ikväll har vi myst här hemma. Ätit god mat och kollat på film. Ska snart sätta oss tillrätta i soffan igen men efterrätt och ytterligare en film och bara ta det lugnt.
Ska äta chokladmousse med japp i. Hoppas att det är lika gott som det ser ut och låter=)
Till det har vi en massa frukt och vispad grädde! Mumsmums...

Bilder kommer väl imorgon om vi inte är på väg att bli föräldrar då=) Hoppet är ju det sista som lämnar en eller hur är det nu man säger? Hihi..

Kram på er alla!

Namnbyte?

Ja det verkar ju inte bättre än att vi får döpa om bloggen till januaribebis istället. Knas för inte trodde jag att jag skulle behöva gå MINST 2 veckor över tiden.

Bebis vart har du tagit vägen? Var det bara en dröm för bra för att vara sann?

Det återstår helt enkelt att se!

Gott nytt år på er iaf!

Summering..

Då humöret inte direkt har vart på topp den senaste tiden har bloggen fått ligga nere i några dagar. Men nu är det väl dags att rycka upp sig kanske. Bebis kommer ju faktiskt inte fortare bara för att jag går här hemma och surar..

Julaftonen spenderades här hemma tillsammans med min familj. Mysigt och väldigt lugnt och skönt. Fick precis det jag önskat mig och dessutom som en extra bonus blir vi bjudna på semester till Italien över midsommar av mor och far. Ska bli helt underbart och framförallt spännande då bebis ju kommer vara med!
På kvällen så åkte vi en snabbis förbi Mattias mamma med familj där vi spelade julklappsspelet och myste ett tag.

Juldagen var vi bara hemma och kollade på en massa film och åt godis men på annandagen kom Mattias pappa med fru hit och även hans farmor och farfar. Jättetrevligt då man ju inte ses så ofta..

Helgen har även den vart lugn och skön. Igår så gick vi runt på stan hela dagen och shoppade lite grejer på rean. Mattias fick köpt två par nya jeans och en t-shirt på T12 (typ skejt affär) så han var ju nöjd. Jag hittade inte så mycket mer än några trosor. Men det kan ju vara bra att ha det också..

Idag har vi vart på kalas hos min mormor som fyllde 80. Var riktigt roligt att träffa släkten igen då det sker alldeles för sällan. Kusinen har precis fått barn som man ju fick titta lite på också. Blev inte direkt mindre sugen efter det..=) Grattis till er Martin ifall du läser! Han var supersöt=)

Imorgon ska jag för sista gången till barnmorskan då alla besök efter två veckor sen sker på sjukhuset där de kollar så att allt ser bra ut med ultraljud varannan dag. Så jag antar att jag på tisdag/onsdag/torsdag får åka till Mölndal och kolla läget för på onsdag är jag ju två veckor över tiden. Det är ju så att man nästan önskar att bebis vill vänta några dagar till och bli en -09 istället.. Men vi får väl se..

I övrigt innehåller dagarna mest vila och lek med Romeo som vi försöker skämma bort så gott det går såhär innan liten. Vem vet hur mycket man orkar och hinner sen i början..

Slänger upp några kort också som är tagna med nya kameran som vi fick i julklapp. Den är såå himla mycket bättre än den gamla. Kolla själva och se på de gamla bilderna! Den nya tar klarare och finare kort! Superbra som sagt!

Ha det fint så länge. Lovar att skriva här om det sätter igång så slipper ni undra och oroa er=)

Kramar i massor


Julafton Vår fina lilla julgran! Hemma hos Mattias mamma på julafton! Mattias pappa med fru och hans farmor och farfar. Min ängel.. Vi två på promenix med badbollen under tröjan=) Älskade Mattias.. Vecka 42

BF+8

Ja och ännu ingen bebis. Så vet ni alla nyfikna därute=)

Har inte riktigt tid för uppdatering just nu men det kanske kommer ikväll, annars hörs vi imorgon!

Städat..

Ja nu luktar lägenheten precis som i reklamerna: ajax allrengöring=)
Har dammat, dammsugit och tom tvättat golven. Får väl se hur länge det håller sig fräscht med vår pälsboll till katt.

Mattias väntas hem om ca en timme, då blir det pannkakor och sedan bara slapp på soffan. Stackarn var ju uppe omänskligt tidigt imorse. Hade knappt somnat när det var dags för honom att gå upp..

Imorgon är det fullt upp men julstök, bm besök och småfix hemma. Mina föräldrar och syskon kommer ju hit för att fira jul då vi inte kände för att åka någon längre sträcka i jul iom bebisens förväntade ankomst. Mamma och pappa bor ju i Fjällbacka med brorsan och syster bor i Oslo. Så det fick bli såhär denna julen.
Sen på juldagen blir det väl att hälsa på Mattias släkt om det inte blivit nån bebbe innan dess.

Har haft rätt ont till och från i magen idag. Antar att det är de där sk förvärkarna som jag knappt haft några innan.. Så dags nu med andra ord..

Förövrigt har jag noll julkänsla. Inte så konstigt om man går utanför dörren och upptäcker att det är strålande sol och ca 10 grader ute. Snarare vårkänslor som kommit över en idag!

Nu måste jag leka lite med sötaste katten här hemma som sitter och tittar på mig!

BF+5

Ja snart en vecka över tiden och jag får väl erkänna att det gått rätt smärtfritt ändå. Visst är det aptrist att bara vänta men tiden har ändå flytit på rätt bra.
Och nu kommer ju jul och så också så tiden kommer väl knappast att gå långsammare. Tråkigt bara att bebis inte är med oss på julafton. Hade ju sett framför mig hur vi satt hemma och myste framför öppna spisen med familjerna och hade det lugnt och skönt.
Men det får helt enkelt bli nästa år istället!

Var hos barnmorskan idag ju och det såg väl ut som vanligt. Blodtrycket är fortfarande lite högt så jag ska dit igen imorgon och kolla ytterligare så att det inte går upp mer. Men hon trodde inte att det skulle vara någon fara utan att det är för att det är så nära slutet nu. Bebis verkade ju iaf må super där inne.
Nästa tid satte hon in om en vecka men den hoppas jag verkligen att jag slipper gå på. Är ju 12 dagar över tiden då. Och dessutom mormors födelsedag.

Iaf så ska det bli kul med julhelg och så nu. Träffa släkt och få lite sällskap av  Mattias om dagarna. Det värsta är ju att sitta hemma ensam och bara vänta. Mkt lättare att vara två om tristessen=)

Ni får ha en bra dag iaf vad ni än ska göra! Kramar

Vecka 40, uppifrån=) Magen vecka 41 V.41

Kvällning..

Och fortfarande inte en enda känning. Från och med idag så har jag ställt in mig på att jag kommer gå typ 3 veckor över tiden. Bara känns så..
Idag så har vi fått borrat upp våra ultraljudsbilder i sovrummet och även bebis sänglampa. Lagom tid nu=) Sen vart vi en sväng på Ikea och Coop innan vi slängde i oss en burgare och åkte hem igen. Har lånat en massa filmer av en kompis så vi ska krypa ner i sängen och se en nu och resten har jag att sysselsätta mig med i veckan. Bra att ha någonting att göra iaf!
Mattias ska upp 3 inatt då han ska vara i Helsingborg klockan sju imorgon bitti. Påminn mig om att aldrig klaga när jag behöver gå upp typ vid sju eller så=)

Imorgon ska jag till barnmorskan och kolla så att allt ser bra ut. Ska nog be om ett ultraljud så att man kan vara helt säker på att allt ser bra ut på insidan också.

Hoppas ni mår bra! God natt så hörs vi imorgon=)

Saturday night..

Ja, sitter här hemma och småmyser och väntar på sällskap. Ska ha hem ett par vänner på middag. Fördriva tiden lite=) Var hemma hos Mattias farmor och farfar idag iom att vi ska hålla hos hemma i lägenheten på jul om vi inte föder barn då! Var trevligt och så fick vi ju fika med, aldrig fel!

Har stått i köket i nästan 2 timmar. Blir bacon inlindad fläskfilé som även är fylld med vitlöksost, ugnsbakade potatishalvor, vitlöksbröd och sallad till middag. Vanlig vaniljglass med olika tillbehör till efterrätt.
Lagom avancerat för min smak.. Bara att hoppas på att det blir lika gott som jag hade tänkt mig!

Imorgon ska vi faktiskt bara vara hemma och ta det lugnt. Behövs ibland det också. Mattias lär väl spela dataspel mest hela dagen medans han fortfarande hinner och så ska vio borra upp lite tsvlor och en lampa till bebissängen med. På tiden att få upp det där nu! Även spraya gipsmagen så att den är klar att hängas upp när ramen är klar..

Hoppas att ni får en trevlig lördagskväll!

Och förresten är det bf+3. Inget kul alls. Och nervöst!

Julbordsdags!

Ja så var det snart dags att bege sig iväg hemifrån! Måste erkänna att det är lite nervöst att åka iväg då förlossningen ju kan sätta igång precis när som helst, men det är faktiskt en risk jag är villig att ta!
Kanske är precis det här som behövs för att få bebis att vilja komma ut till oss=)

Hittade de sista julklapparna som vi behövde också så nu är det bekymret borta. Var en riktig pest att fara runt och leta och greja. Man är ju inte lika pigg som förr så när jag var hemma igen vid tretiden så dog jag på soffan..

Mattias ska hämta mig inatt då det ju inte går några bussar efter tolv. Om jag orkar vara vaken så länge vill säga=)

Ha en bra kväll alla så hörs vi imorgon!

*kramar*

BF+1.. Overtime has begun...

Ja den fruktade övertiden har nu officiellt börjat.
Vad ska man nu hitta på hela dagarna? Man har ju det där datumet framför sig som man riktar in sig på att då, då ska vi få bebis. Och när det datum sen passeras så vet man inte riktigt längre vad man ska göra.
Man hade ju tänkt ligga på bb eller sitta hemma i soffan och amma vid det här laget. Mysa med sin bebis helt enkelt. Men som det är just nu så vill inte bebis mysa med oss..

Idag ska jag iaf åka iväg till Allum med en vän och köpa de absolut sista julklapparna. Behöver verkligen komma ut. Att sitta här hemma och räkna minuter hjälper ju absolut inte. Och ikväll är det då julbord med jobbet. Eller nåt sånt iaf=) Mat och dryck blir det iaf..

Pratade precis med Mattias också. Hans lastbil hade gått sönder (igen) så han står i kungsbacka och väntar på bärgning. Kul för honom liksom. Han ska dessutom sluta i tid för en gång skull så han var väl sådär lagom nöjd..
Hans bil har vart inne på verkstad typ 3 ggr de senaste 2 veckorna. Nu var det nog nåt med lufttrycket eller nåt. Är inte så haj på lastbilar jag=)

Men hem lär han väl komma så småningom.

Puss på er små troll!

BF, dagen D...

Och ingen bebis så långt ögat kan nå. Visste att jag skulle behöva gå över tiden men hade ju liksom hoppats på att slippa=)

Mamma gick över 2 veckor med min storasyster, men JAG VILL INTE!

Dumma bebis, kom ut NU!


Info

Gravid vecka 40

Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dagt för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till.

Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 40+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 3741 gram. *
  •  Bebisen är c:a 51.5 cm. *
  •  Du har klarat av 100% av graviditeten.
  •  Du har 0 (tydligen inte) dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008

Tråkdag..

Ja idag känner jag mig ungefär lika grå och trist som det ser ut att vara utanför fönstret. Vart är min vita vinter? Vill ju ha det sådär riktigt kallt med lite lagom snö på marken och höra det där sköna knakande ljudet när man är ute och går..

Imorgon är det bf. Känns ju helt sjukt. Men jag gissar minst 7 dagar över tiden bara för att jag inte vill ligga på sjukhus över julen.. Så med vår vanliga tur är det precis så som det kommer att bli!

Idag är ytterligare en lugn dag. Har käkat lunch på torget och ska snart dansa runt en sväng här med dammsugaren. Vill hålla lägenheten fräsch ifall det skulle starta snart. Vill ju inte komma hem till en dammig och stökig lägenhet minsann. Har ju ändå inte så mycket annat för mig.
Men när Mattias kommer hem idag ska vi gå ut och gå en promenad. Måste få lite frisk luft i lungorna. Inte bra att sitta inne jämt.

Imorgon ska mammsen komma på besök och på eftermiddagen ska jag iväg och träffa mammagruppen. Verkar bli hela 4 små bebisar som kommer med den här gången. De minsta är tvillingar och väger bara ca 2,5 kg var. Undrar om man vågar hålla? iiiihhh...=)

Och förresten så är det julbord med jobbet på torsdag. Väldigt trevligt avbrott i vardagen och kul att bli ihågkommen trots att man inte jobbar för tillfället! Har nog världens bästa och trevligaste chefer samt arbetskamrater!

Nä nu var det visst dammsugaren som ropade? haha...

Lånad lista..

Jag & min partner:
Kärlek=)

Vad heter ni? Emily och Mattias
Hur träffades ni? Via gemensamma vänner för 3,5 år sedan.
Hur länge har ni varit tillsammans? Firade 3 år i september
Är ni förlovade? Jajemän. Sedan januari förra året.
Bor ni ihop? Japps.
Har ni barn? Väntar en liten som beräknas komma på onsdag=)
Har båda körkort? Nej, jag har inte riktigt tagit tag i den biten ännu. Mattias har en massa behörigheter.
Kommer du ihåg er första kyss? Absolut, även fast ingen av oss var särskilt nykter då=)
Vem sa "Jag älskar dig" först? Mattias.
Vem är äldst? Mattias, med hela 3 månader!
Vilka stjärntecken är ni? Jag är stenbock och han är våg.
Vem fyller först på året? Jag fyller i januari och han i oktober.
Vem är längst? Definitivt Mattias med sina 191 cm!
Vem sjunger bäst? Jag=)
Håller ni i handen på stan? Vem gör inte det? Myspys ju..
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja lite.
Vad har ni gemensamt? Förutom ett helt liv med allt vad det innebär? Haha.. Allt utan sportintresset kanske?
Blev du kär i första ögonkastet? Ja. Fast jag hävdar gärna motsatsen..
Har ni någon speciell låt? Vi har ett par som är lite speciella..
Har ni några "fri kort"? Verkligen inte!
Har ni stora framtidsplaner? Absolut. Hus, familjen, giftermål osv..
Har ni gråtit i varandras armar? MÅNGA gånger.. jag är en riktig lipsill och Mattias likaså..
Har ni varit utomlands tillammans? Såklart. Danmark, Norge, Tyskland, Kroatien, Frankrike, Portugal, England. Vi gillar att resa och har verkligen försökt passa på innan bebisarna börjar komma!
Vilket är ert bästa minne? Hoppas på att få uppleva det bästa inom de närmsta dagarna med förlossningen men annars så är det nog förlovningen.
Vem lagar bäst mat? Definitivt jag. Mattias kan knappt ens göra pasta=)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Myser hemma i soffande kvällar Mattias kommer hem i tid från jobbet. Vi kramas mycket=)
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Hela tiden, varje dag!
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Långt och långt. Bodde 10 mil ifrån varandra hela första året nästan.
Blir du lätt svartsjuk? Nej.
Brukar ni bråka? Ibland. Det gör väl alla. Fast vi gnabbas mest enligt mig..
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Älskar Mattias perfekta mun och hans sköna famn=) Och så har han fina ögon.
Vad använder ni för preventivmedel? Just nu ingenting då jag är rejält på tjocken! Haha..
Brukar nån av er prata i sömnen? Ja Mattias gör det jämt när han har druckit lite för mycket. Nästan alltid så handlar det om fotboll=)


Nothing new..

Nä besöket hos BM gav inte mycket mer än en ny tid om en vecka. 5 dagar efter BF. Undrar om man kommer behöva gå dit? Intressant..
Blodtrycket låg på 140/80 idag och fortfarande ingen äggvita i urinen så hon var lugn och likaså jag..
Är fortfarande trött på att det inte händer nåt.
Angående gårdagen så trodde iaf bm att det var den första av två hinnor som gått sönder och därför kom det lite vatten men inte mycket iom att den hinnan som bebis ligger i fortfarande är intakt.
Fick detta konstaterat iaf så det är ju bra det..
Dock så är det inte lika kul att veta att tappen är helt opåverkad och jag är HELT sluten down under eller vad man ska säga så det lär inte bli bebis än på ett tag ändå..

Så var det med det..

Och inga mer förvärkar har man heller... Kanske lika bra eftersom jag ju vet att de hemska jag hade i veckan gjorde  NOLL nytta.. Bra att slippa då kanske..

Idag blir slappt, knappt sovit inatt igen så jag ska krypa ner i sängen och kolla på kass dagtv..

Ha det fint!

Blä..

Ja så trodde man att det var på G, men icke sa nicke..
Ska till Barnmorskan imorgon och be henne kolla om det hänt nåt "där nere" då jag ev läckte vatten idag..

Är så jäkla TRÖTT på att vara gravid nu så det är inte klokt. Vill ha bebis innan jul ju så att vi kan sitta här hemma och öppna paket och dricka glögg tillsammans med våra familjer. Men just nu känns det verkligen som ett önsketänkande utan dess like..

Jaja får väl se vad Helena säger imorgon helt enkelt. 

Orkar inte skriva så mycket mer idag då humöret inte är på topp direkt..

Kramar

Barnmorskebesöket..

Ja så var man hemkommen från BM och en sväng på stan..

Allt var jättebra med bebis och mig precis som vanligt. Dock så hade blodtrycket gått upp till 140/90, alltså rätt högt och jag fick lämna urinprov för att kolla så att det inte var äggvita i. Som tur var så var provet negativt.
Barnmorskan trodde snarare iom alla problem jag haft med kroppen det senaste att det är förlossningshormoner i omlopp och att det nog inte dröjer så lång tid till nu. Fatta att jag blev nervös=) Ska iaf tillbaka på måndag igen för att kolla blodtrycket igen.

Så tokigt att det är så nära nu. Kan sätta igång precis vilken sekund som helst! 5 dagar till BF...=)

Efter det åkte jag in till jobbet och fick gratis frukost. Aldrig fel. Satt där och tjötade lite innan jag fick åkt hem igen..

Nu ska jag snart åka till Frölunda Torg och hämta ut ett paket ifrån Ellos. Fyndade ju på deras rea på hemsidan så det ska bli kul att se om fet är nåt som passar. Bla en massa bhar=)

Ikväll blir det thaimat och Idol. Slappt och skönt för imorgon ska vi iväg på middag..

Och Mattias blir ev av med sitt jobb inom en rätt snar framtid. Ser verkligen inte bra ut just nu men det är väl bara att hoppas och hålla alla tummar som går..

Hoppas ni har en bra dag!


v.6 Från detta
39+0 Till detta


Sjukt stor skillnad ju=)

Som utlovat, bilder=)

Ja idag ska jag faktiskt inte glömma bort det. Ni ska till och med få se hur tjock jag är, även fast jag helst hade gått och gömt mig i garderoben. Nu kan jag inte ens ha mina gravidkläder för att dom är för små. Har så mkt vätska i kroppen..

Dagen har i övrigt vart helt ok. Var ju och lunchade med en kompis idag. Har inte träffat henne på strax över 4 år eller nåt. Men det var precis som förr. Kul=)

Dock så märker man på kroppen att det är tungt för efter ett tag när vi gått runt lite i några affärer så blev det för tungt och det var dags att åka hem. Man orkar ju ingenting längre!

Mattias kom hem i tid för en gång skull och vi åkte bort till Kållered en sväng. Han var tydligen tvungen att köpa nya inneskor till bandyn. Hittade ett par jättebilliga på Sports Outlet. Fick även med ett par mössor till mig hem, behövligt då de stackars öronen fryser!

Jaja ska sluta babbla nu och gå och kolla på tv.. Ha det bra! Uppdaterar imorgon när jag kommit hem ifrån barnmorskan!


Pictures;

39+0 39+0 39+0 Fräschat till håret med lite guldiga inslag.. Dålig bild dock=) Köpte för att göra avgjutningar av bebbens händer och fötter! Plats för foto också=) Mina nya mössor=) Mitt första år boken! Lilla Nalle Puh.. Lite innehåll.. PLats för mycket kort vilket är bra! Våran katt ser ut som om han går på kokain, vit i näsan och konstiga ögon=) haha..

Vecka 40 (39+0)

Ja så var det då dags att gå in i sista graviditetsveckan.. Konstigt känns det kan jag lova! Men det är ju inte säkert att det händer nåt ännu ändå.  Känns som om det kommer att bli övertid för min del..
Har de senaste dagarna haft grymma förvärkar som kommit och gått och en massa sammandragningar men det är ju inte så ovanligt såhär i slutet har jag förstått.. Vill ju inget annat än att det ska sätta igång nu! Vi vill ju få träffa vår bebis som vi längtar så efter!!

Info om vecka 40:

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen.
Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 39+0 (läs mer).  (BF är i vecka 39+6)
  •  Bebisen väger c:a 3553 gram. *
  •  Bebisen är c:a 50.9 cm. *
  •  Du har klarat av 97% av graviditeten.
  •  Du har 6 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008

Skriver mer och slänger upp lite kort om ett tag! För nu kom visst sötnosen min hem=)


Aj!

Har sån fyjäkla värk i magen. Men det är ju inte värkar eftersom det gör ont hela tiden. Apa!
Precis som riktig hemsk mensvärk. Och bebis är väldigt lugn idag..

Börjar få lite småpanik av att bara ligga stilla så jag funderar på att göra nåt att äta, i brist på annat=)

Jaja, återkommer..

magont..

ja min dumma mage är inte alls rolig för tillfället..

Igår trodde jag nästan att det kanske var förlossning på G då magen gjorde en helrensning. Var på dass 7 gånger på em. Och inatt har jag knappt sovit för att jag haft så jäkla ont. Sammandragningar och annat okul..
Ska det vara såhär i flera veckor till så vill jag inte vara med mer..

Idag blir det vilodag då natten ju inte var så kul. Ska krypa ner i sängen igen och kolla in lite dåliga repriser på tv.

Ha en bra dag alla!

Mera bilder.. som utlovat=)

Ja kvällen har iaf fortsatt ganska så lugnt och stilla. Har fått i oss lite middag och Romeo verkar rätt lugn då han ligger och sover på ett ställe där han aldrig ligger annars. Skyddat och fint=) Kolla på bilderna så förstår ni!

Magen har enligt mig sjunkit rätt rejält den senaste tiden och jag hoppas att det är för att h*n planerar att komma ut väldigt snart. Samtidigt har det börjat komma ifatt mig att det faktiskt ska komma ut någonting där nere snart och jag är minst sagt nervös och rätt skraj. Det kommer ju göra ONT! Och det gillar jag då inte. Har väldigt låg smärttröskel så det ska bli intressant att se vad man egentligen klarar av..

Bebis är så fruktansvärt aktiv igen efter att ha haft en rätt lugn period i en vecka, kanske också ett tecken på att det är på G? Men antagligen inte..

Vill att vattnet ska gå så att man vet att det är på riktigt=)

Nu ska jag smyga ner mig i soffan brevid Mattias som kollar på fotboll! Ha de så bra alla!

Vecka 37 Vecka 38 Magen i vecka 39 (38+3) Magen i vecka 39 Vecka 39 Vecka 39 Framifrån v.39 Nybadad och arg=) sötkatten!

Vilken dag!

Ja herregud vilken dag. Är helt slut nu kan jag lova!

Har vart runt en del precis som vanligt. Hittade restaurangcheckar på Ikea när jag städade häromdagen som vi utnyttjade idag på lunch. Sen fick vi köpt lite mer gips till min magavgjutning men det räckte ändå inte så det får bli mer imorgon. Sen köpte vi guldfärg som vi ska spraya magen med när den är klar!

När vi väl kom hem igen trötta och så så upptäckte vi något inte alldeles för mysigt. Romeo (vår katt) har i några dagar varit lite lös i magen och så men idag har det nog eskalerat då vi kom hem  till en lägenhet full med bajsfläckar. Han har fått diarée som han går och kletar av överallt iom att han är så långhårig så har det ju fastnat i pälsen. Så vi har precis duschat av honom, något som INTE uppskattades vill jag lova. Har några rejäla klösmärken på axeln bla. Men det blir nog bra. Nu ligger han och trycker och tvättar sig under soffan i bebisrummet. Och är nog lite arg på oss, men det får man ta.

Så nu blir han utan mat i ett dygn och sen blir det specialdiet för att få bukt på magen. Ska även ringa till veterinären imorgon och kolla med dom hur vi ska göra.

Ska strax ställa mig med middagen som kom lite på efterkälken iom kattbesvären. Blir falsk pepparbiff med ris till. Smaskens!

Bilder kommer som sagt lite senare, magen har sjunkit mycket nu=)


Förvärkar..

Ja nu börjar de komma de där dumma sakerna.. Gillar vi inte!
Sitter med världens mensvärkskänsla och en stenhård mage. Men har inga större förhoppningar om att det ska sätta igång riktigt ännu.. Kommer ju gå över tiden, det gör alla förstföderskor ju=)

Har precis kommit hem från svärmor där vi vart och ätit tacos. Var rätt gott. Längesedan sist iaf! Men kvällen fick ett abrupt slut då Mattias lillasyster kom hem från en kompis och spydde. Ingen lust att bli magsjuk nu så då åkte vi hem..

Har även vart och handlat en massa blöjor idag. Roligt värre men vi hade en massa rabattkuponger hemma som var lika bra att använda upp då de snart slutar gälla. Och blöjor lär väl gå åt snart i hushållet!

11 dagar kvar idag, det ni!

Natti natti..

Bilder kommer imorgon förresten, jag lovar!

Jösses..

Blev akut trött igår därav kass uppdatering. Mådde verkligen skitdåligt och trodde för ett ögonblick att jag skulle somna ståendes här hemma. Ögonen gick i kors ungefär lagom tills att vi gick ovh lade oss. Då blev jag såklart klarvaken och kunde inte somna. Sen var det som vanligt en vakenperiod mitt i natta där man bara ligger och stirrar i taket. Och inte har jag vett att gå upp heller för hur kul är det när klockan är fyra? Nä blä säger jag bara..

Idag har jag iaf varit lite piggare och dessutom haft Mattias hemma hos mig hela dagen. Vi var en sväng på stan och åt lunch (längesedan sist). Sen var vi en sväng på 421 där jag kollade efter amningsbhar men hittade absolut ingenting. Ska kolla om apoteket har några bra. Fick även med lite saker till bebisen hem=)

Sen så gjorde vi en avgjutning av magen i gips också. Men jäklar vad det var svårt och det blev inte särskilt bra. FÅr se slutresultatet imorgon när det har stelnat ordentligt.

Just nu är Mattias iväg och spelar innebandy match men han borde komma hem om max 30 minuter eller nåt. Hoppas jag=)

Imorgon har vi absolut ingenting planerat. Kanske blir middag hos svärmor, får väl se vad som dyker upp. Själv hoppas jag på att kanske föda barn! haha rent önsketänkande såklart men idag är det faktiskt bara 12 dagar till BF=) weei!

En tjej ur mammagruppen fick sin son idag 12 timmar efter att vattnet gick hemma så det måste ju inte dra ut på tiden bara för att man är förstföderska.. hoppas det blir så för mig också!

Nä nu ska jag faktiskt dra och sätta mig i soffan med ett par knäck och lite julmust! Ha en trevlig helg alla därute!

Vecka 39 (38+0)

Ja så går man visst in i vecka 39 idag. Spännande=) Är hela 13 dagar kvar till BF då den infaller på vecka 39+6 alltså slutet av vecka 40. Känns ju helt skumt, men har ändå som sagt ställt in mig på att jag kommer att gå över tiden med iaf en vecka. Hoppas bara att det inte blir två veckor över, vore nog väldigt jobbigt!

Iaf här kommer lite info;

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.


De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckta av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds skall båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, ännu inte sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födslokanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 38+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 3336 gram. *
  •  Bebisen är c:a 50.2 cm. *
  •  Du har klarat av 95% av graviditeten.
  •  Du har 13 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-Mar-2008 till 10-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 11-Jun-2008 till 08-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 09-Sep-2008 till 17-Dec-2008

OJoj.. Stor bebis om man kollar på den här mätarn! Fast jag tror ändå att vårt pyre är lite mindre. Magbild kommer ikväll för er som är nyfikna på hur tjock man är just nu.. Känner mig stor som ett hus men magen har iaf sjunkit lite nu. Alltså jag kan andas liiite bättre iaf!


Trött!!

Ja vilken lång dag det blev idag!

Har haft fullt upp med allt möjligt men främst är det städningen som har tagit all min energi!
Mammafikan var som vanligt jättetrevlig och idag fick vi även besök av den första bebisen som faktiskt bara var 5 dagar gammal! Men det var mammans 4e barn så det var väl därför hon vågade komma så här tidigt! Såå liten och ursöt=) Helt sjukt att man snart sitter där med sin egna lilla bebis!
Åt massa god fika och har sen efter att de åkte ätit massa räkor med Mattias som nu har åkt på innebandyträning. Återigen är man lämnad ensam.
Känns som om han aldrig är hemma längre numer. Har haft så mycket på jobbet med långa dagar och en del krångel men det är väl iof bättre än att inte ha nåt jobb alls..
Lastbilsbranschen är ju inte den mest stabila för tillfället=/

NU ska jag lägga mig i sängen och kolla på Grey´s Anatomy innan det är sovdags.

Hoppas ni haft en fin kväll alla fina! Kramar

Mammagruppsfika!

Ja idag är det så dags för adventsfikan. Vi blir runt 8-9 st och kanske tom en liten bebis? vem vet=) hade ju vart superkul iaf..

Men innan det måste lägenheten städas för jösses vad här ser ut. Var en vecka sedan jag dammsög sist och ni kan ju tänka er hur det ser ut med en långhårig katt? haha.. Vill ju ha det rent och fräscht runt omkring ifall att det skulle hända nåt snart. Inte kul att åka till bb och sen komma hem till en stökig och smutsig lägenhet..

Nä, städa var det visst!

Dagen..

Yo.. vad händer? haha

Har haft en skön och rätt slapp dag idag. Gick upp runt elva, lekte med Romeo en stund innan jag gick ner till lunchhaket och åt mat! Var ju hungrig till tusen!

Sen så har jag stått hela dagen känns det som och bakat lussekatter. Blev jättefina och goda trots att det var första gången!

Och igår fick jag ju gjort mina knäck! MMMM.. har nu en stor burk i kylen som man kan äta ur lite då och då! Får ju passa på att göra sånt här nu då familjen antagligen kommer att fira jul här om bebis inte kommit eller om bebis är väldigt liten och skör=) hihi..

I afton ska jag sitta på rumpan i soffan och bara ta det lugnt för imorgon blir det fullt upp med storstädning och sedan adventsfika för 8 pers ur gravidtråden på familjeliv. Ska bli superkul!

Ha en fin kväll allihopa!

Bm besök och julgodis=)

Ja imorse vart det till att gå upp rätt tidigt för att vara hos barnmorskan vid tio. Allt såg bra ut precis som vanligt. Tom blodtrycket som kan gå upp en del mot slutet låg på sina stadiga 120/70 som det gör typ jämt. Bra det iaf!
Fick även pratat lite om bebisen och dess storlek då jag tycker mig ha så liten mage. Men bm tyckte efter att ha klämt och känt att det verkar vara en helt normal bebis. Varken för stor eller för liten. Och nu har den även sjunkit ner mer i bäckenet och verkar vara fixerad. Bara att hoppas på att det sätter igång snart då.

Efter det åkte jag in till jobbet för att kolla läget lite. Blev bjuden på lunch också=) Sen gick jag förbi Lindex där dom hade ett dagens erbjudande på en jättefin pyjamas som jag köpte. Bara 99 kronor och perfekt att mysa runt i på BB och sen hemma med bebisen.

Jag dör av längtan snart. På onsdag är det 2 veckor till BF. Toklite ju!

Nu blir det till att laga mat, korvgryta att frysa in och sen ska jag även göra knäck! GOTT!

Ha det bra allahopa=)

RSS 2.0