Vecka 29 (28+0)

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1100 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Foster vecka 28

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.


Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Jahopp..

Så har bebis börjat att sparka mot revbenen.. Som tur är inte särskilt hårt ännu men antar att det kommer att bli värre ju större min inneboende blir..=)
Är konstant aktiv min sötnos. Väldigt roligt men även rätt jobbigt ibland.. Sprattlar runt som en liten vilding!

Dagen har tillbringats på jobbet som vanligt. Såå trött idag. Höll nästan på att försova mig imorse men hann som tur med bussen iaf..
Har tagit ledigt imorgon ju så då blir det sovmorgon. Ingen väckarklocka och mörkt och svalt i sovrummet. Ska minsann njuta jag!
Sen så blir det lunch på stan och lite doppresent letande till lilla Lucas. Har nog kommit på vad det blir men det återstår ju att se om det finns också..

Känner att det här inlägget är lite småsnurrigt så nu säger jag nog god natt!

Och grattias till lillebror som fyller 21 år idag!! weeei=)

Monday all over..

Ja så var det då måndag igen. Dagarna går så otroligt fort att tiden bara svischar förbi mig. På torsdag så går vi in i vecka 29 i graviditeten. Helt otroligt. minns dagen då vi plussade som igår ju! Och nu så står bebisrummet nästan iordning och nästan allt är inhandlat. Vad hände egentligen?

Jaja. Helgen har iaf vart fullspäckad med grejer. Vi har fått tacka nej till massor av inbjudningar och andra saker bara för att vi har så enormt mycket att göra hela tiden. Lördag var det kräftskiva med Mattias fotbollslag på tidiga kvällen och efter det var vi i kungsbacka och fikade hos Micael och Marias. Synd att vi var så sena då Cevin ju hade somnat. Han blir ju bara större och större för varje gång vi är där!

På söndagen jobbade jag och det gjorde ju så att mer än halva dagen försvann. På kvällen fick vi punka lagom tills vi skulle åka och köpa thaimat. Så himla typiskt våran vanliga tur. Där fick jag stå och vänta på mat med kurrande mage.. Inte kul! Och dessuotm hade Mattias bakfulle kompis som vart på besök ätit upp hela min sparade godisskål från förra helgen! Borde vara dödsstraff på sånt nästan.. Var INTE nöjd när jag kom hem kan jag lova.. Nu kan jag skratta åt det men jisses vad hormonerna började rusa då..

Jobbar dagtid hela veckan förutom onsdag då jag faktiskt tagit ledigt. Behöver vila mig lite inför helgen dåå vi ska åka ner till Landskrona på dop. Är lika bra att man börjar erkänna för sig själv att man inte orkar lika mycket som förr.
Men det är ju inte alltid så lätt.
Ska iaf in till stan på onsdag för att försöka hitta en doppresent till lilla Lucas och efter det blir det vila för hela slanten. Bane mig!

Ikväll är Mattias och har löpträning med fotbollslaget så jag är alldeles allena. Ska bli kul att se om han lever när han kommer hem. Han har inte direkt världens bästa kondis, även om han försöker bättra på den ibland..

Sen blir det väl lite mys innan vi hoppas i säng.


Vad gör ni ikväll?

Pussar

Malta 23/8-6/9..

Ja här kommer då den (efterlängtade) sammanfattningen av semestern..

Man kan beskriva våra två veckor i paradiset såhär; sol, bad, vila och vatten.

Vi gjorde inte mycket annat än att sova och bada och dricka vatten. Det var verkligen underbart att bara komma bort och få tänka på absolut ingenting annat än oss ett tag. Har haft fullt upp med jobb, graviditet och annat hela året så den här semestern behövdes verkligen.

Vi bokade in oss på en katamaran tur på tisdagen efter att vi kom ner bara för att vi kände oss tvugna att göra iaf en turistgrej medans vi var där. Och vi ångrade oss inte. Vi var ute på sjön i 8 timmar med stopp i 3 olika badvikar och fri bar och lunch. Allt för typ 500 spänn/person. Helt ok!

Sen så hade vi hyrt bil i 3 dagar som vi tog oss runt på de krångliga ställena med. Vi körde vilse både en, två och tre gånger under den tiden då trafiksystemet på Malta inte är riktigt lika bra upplagt som här hemma. Dessuotm är det vänsterstyrt så vi hade automat! Vägar var i stort sett obefintliga så man körde mest runt på grus/sand vägar om man inte körde på öns "huvudled". Kan ju nu tillägga att Maltas yta är ca 3 ggr 4 mil eller nåt=)

Vattnet höll sig runt 27-30 grader under hela tiden vi var där och runt 30 grader i skuggan varje dag. Och ja det var varmt, men man anpassade sig fort faktiskt. Var nog värst för bebisen som borde ha kokat där inne..

Har inte riktigt ork att skriva ner precis allt vi gjorde så jag slänger in lite blandade bilder istället som ni kan kika på. Tryck på bilderna så blir dom större!

Puss på er alla!

Efter en timmas skumpig busstur med buss á lá -40 talet kom vi fram till stranden! Bland dessa fick vi snorkla på vår katamaran tur. Underbart! Detta såg vi på vänster sida från hotellets poolområde på taket.  Stranden är underbar men de tusentals trapporna på vägen upp var INGET kul alls! Den här ville man inte alls ta med sig hem från den stora marknaden i huvudstaden.. Stackars hund i värmen.. Magen på semester.. Världens bästa.. Han är då inte klok.. Längst ner på Malta ligger detta lilla paradis dit INGA turister i stort sett hittar. Bil krävs! Emily + Mattias=För alltid.. 7 grottor i södra delen av ön.. Ja min favorit av alla stränder på ön. Just för att den är så liten och mysig! Ja ni ser själva vem detta är=) Solnedgång på Paradise Bay.. Mattias.. Uppifrån. Ser inte längre mina egna fötter om jag tittar ner. Deprimerande! Sunset på världens bästa Ö.. Mattias fick prova på JetSki som han ju drömt om i flera år.. hihi.. Mina fräckisbrillor. Favoriterna sprack i hettan så dessa fick duga till hemgång.. 

Tisdag...

Tjoho..

Ifall ni undrar över semesterkort så har jag sorterat iordning dom idag så imorgon kommer dom förhoppningsvis upp här på bloggen.

Jobbat som en gnu de senaste dagarna därav den dåliga uppdateringen. Men, imorgon är jag ledig så då ska vi åka ner till Ullared och shoppa allt det sista till bebisen. Eller iaf det som finns=) Tänkte att det är lika bra att få det gjort ifall man inte orkar senare när man är jättetjock och ännu mer svullen om fötterna! haha..

Mattias är också ledig så det är därför vi åker. För att slippa trängas med alla extra människor som alltid brukar vara där på lördagar..

Så som sagt, update kommer imorgon!

Puss på er alla=)

Shoppingdag!

Ja idag har vi snurrat runt i en himlans massa butiker runt om i staden för att hitta en säng och sådär. Vi hade redan innan bestämt oss för att vi ville ha säng och skötbord i samma serie eftersom vi ska ha skötbordet i barnrummet. Kollade bland annat på Babyproffsen och Nids 4 kids på Backaplan men båda butikerna var riktigt dyra!

Så det blev Ikea iaf fastän vi egentligen inte ville. Men vi hittade en riktigt fin spjälsäng som hette Hensvik med tillhörande skötbordsmöbel med hyllor och grejer i. Perfekt. Totalt blev det 1800 för allt och det är ett riktigt bra pris enligt mig=)

Nu ska vi iväg på fotbollsmatch. Mattias lag måste vinna för att ha chans till att gå upp i division 6. Förlorar dom så är det kört. Spännande med andra ord=) haha..

ha en fortsatt fin söndag!

Kram E.



till sängen såklart=) Dra på lakan till spjälsängen. För skötbordet. För badet. Ramar till ultraljudsbilderna.  nya skötbordet.. våran spjälsäng! 

Hemma igen!

Ja visst har ni saknat mig nåt otroligt=) haha..

Det har varit så himla skönt med semester så det är inte klokt. Verkligen välbehövligt!

Ska uppdatera ordentligt och försöka få in lite bilder så fort jag orkar. Försöker just nu återgå till vardagen med allt vad det innebär. Har jobbat idag och det var tungt kan jag säga. Märks att man lagt på sig några kilon (8 för att vara exakt) för fötterna fullkomligt dunkade vid dagens slut så nu försöker jag stå så lite som möjligt när jag är hemma.

Vet inte riktigt hur jag ska göra med det där. Hade mina bästa skor dessutom! Nån som har nåt råd?

Älsklingen min gör middag dagen till ära. Köttfärssås med spaghetti. Och så blir det efterrätt från Ljunggrens café efter det. Kladdkaka med vit chokladmousse. Mumma=)

Ha det fint så länge!

RSS 2.0