Malta 23/8-6/9..

Ja här kommer då den (efterlängtade) sammanfattningen av semestern..

Man kan beskriva våra två veckor i paradiset såhär; sol, bad, vila och vatten.

Vi gjorde inte mycket annat än att sova och bada och dricka vatten. Det var verkligen underbart att bara komma bort och få tänka på absolut ingenting annat än oss ett tag. Har haft fullt upp med jobb, graviditet och annat hela året så den här semestern behövdes verkligen.

Vi bokade in oss på en katamaran tur på tisdagen efter att vi kom ner bara för att vi kände oss tvugna att göra iaf en turistgrej medans vi var där. Och vi ångrade oss inte. Vi var ute på sjön i 8 timmar med stopp i 3 olika badvikar och fri bar och lunch. Allt för typ 500 spänn/person. Helt ok!

Sen så hade vi hyrt bil i 3 dagar som vi tog oss runt på de krångliga ställena med. Vi körde vilse både en, två och tre gånger under den tiden då trafiksystemet på Malta inte är riktigt lika bra upplagt som här hemma. Dessuotm är det vänsterstyrt så vi hade automat! Vägar var i stort sett obefintliga så man körde mest runt på grus/sand vägar om man inte körde på öns "huvudled". Kan ju nu tillägga att Maltas yta är ca 3 ggr 4 mil eller nåt=)

Vattnet höll sig runt 27-30 grader under hela tiden vi var där och runt 30 grader i skuggan varje dag. Och ja det var varmt, men man anpassade sig fort faktiskt. Var nog värst för bebisen som borde ha kokat där inne..

Har inte riktigt ork att skriva ner precis allt vi gjorde så jag slänger in lite blandade bilder istället som ni kan kika på. Tryck på bilderna så blir dom större!

Puss på er alla!

Efter en timmas skumpig busstur med buss á lá -40 talet kom vi fram till stranden! Bland dessa fick vi snorkla på vår katamaran tur. Underbart! Detta såg vi på vänster sida från hotellets poolområde på taket.  Stranden är underbar men de tusentals trapporna på vägen upp var INGET kul alls! Den här ville man inte alls ta med sig hem från den stora marknaden i huvudstaden.. Stackars hund i värmen.. Magen på semester.. Världens bästa.. Han är då inte klok.. Längst ner på Malta ligger detta lilla paradis dit INGA turister i stort sett hittar. Bil krävs! Emily + Mattias=För alltid.. 7 grottor i södra delen av ön.. Ja min favorit av alla stränder på ön. Just för att den är så liten och mysig! Ja ni ser själva vem detta är=) Solnedgång på Paradise Bay.. Mattias.. Uppifrån. Ser inte längre mina egna fötter om jag tittar ner. Deprimerande! Sunset på världens bästa Ö.. Mattias fick prova på JetSki som han ju drömt om i flera år.. hihi.. Mina fräckisbrillor. Favoriterna sprack i hettan så dessa fick duga till hemgång.. 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Oh de bilderna gör mej mkt avis.. :p

2008-09-23 @ 22:44:14
URL: http://familjenkorb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0