Fråga till mammor...

Vi upptäckte idag när Elliott var sådär riktigt otröstlig och övertrött att han somnar bra på mage. Mattias gick in  sovrummet och la ner honom på den nya fårfällen på mage och han somnade omedelbums!
Men alla säger ju att det är Big NO NO för bebisar att sova på mage. Man vill ju inte att det ska hända nåt.

Men samtidigt så berättade mamma att förr var det så att barn alltid skulle sova på mage och man skulle absolut inte lägga dom på rygg för då kunde de sluta andas osv.
Rönen ändras ju hela tiden och man vet ju knappt ut eller in.

Just ni ligger han lite halvt på mage/sidan och sover som en liten gris. Stackarn måste ju ha varit hur trött som helst efter den här dagen och natten som var. Han borde nog sova iaf en eller två timmar till innan han vaknar igen.

Det jag iaf ville fråga var om ni låter era små ligga på mage och sova? Om inte så varför? Ska man verkligen tvinga ett barn att ligga på ett visst sätt om de absolut inte vill? Elliott ligger nämligen nästan alltid på sidan och sover när han väl somnar för det går bara inte att få han att sova på rygg. Kanske en gång på 20 eller nåt som det funkar och då bara korta stunder innan han vaknar och gnäller..

Kram iaf sålänge..

Kommentarer
Postat av: Sophia

Tyra kunde enbart sova på mage när hon var liten, hon gör det fortfarande väldigt ofta.

2009-01-15 @ 19:14:00
URL: http://tyris.babyblogg.se
Postat av: Maria

På neonatalen så sov Cevin enbart på magen i början, men å andra sidan så hade han ju slangar inkopplade så hade han slutat andas så hade det ju märkts. Hemma sov han enbart på rygg i början, samt sidan. När vi skaffade andnigslarm så sov han mest på mage, då kunde man slappna av. Men som du säger, rönen ändras. Gör det som känns bäst. Puss

2009-01-15 @ 20:54:40
URL: http://livetochjag.bloggagratis.se
Postat av: Carolina

När Oliver var jätteliten så sov han bara på rygg, men med tiden började han sova på mage istället, och sov då mycket bättre - så vi har låtit honom fortsätta med det! Kram

2009-01-15 @ 22:00:02
URL: http://carolina1979.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0